Verrett-bok stoppes i Sverige

Følger etter Cappelen Damm.

STOPPER BOKA: Sjaman Durek Verrets bok «Spirit Hacking», vil ikke bli utgitt på norsk likevel. Forlaget, Cappelen Damm, stopper boka. - Riktig avgjørelse, sier kulturredaktør i Dagbladet, Sigrid Hvidsten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forlaget Cappelen Damm bekreftet onsdag overfor Dagbladet at de stopper utgivelsen av den selverklærte sjamanen Durek Verretts bok «Spirit Hacking».

Boka skulle etter planen komme ut i slutten av denne måneden.

- Etter at den engelske utgaven ble utgitt, innså vi gjennom de oppslagene som kom, blant annet i Dagbladet, at dette manuset må gjøres til gjenstand for bredere og mer kritisk lesning internt i forlaget, sa forlagssjef Knut Ola Ulvestad til Dagbladet.

Nå følger det svenske forlaget Nona etter. Det bekrefter presseansvarlig Jiwar Roshan overfor Svensk Bokhandel.

- Vi undersøker saken og har en dialog med det norske forlaget, men akkurat nå er meldingen at vi stopper utgivelsen, sier Jiwar.

Før den er utgitt her til lands, har den skapt stor diskusjon.

- AVTRYKK I VAGINA: Durek Verrett, også kjent som prinsesse Märtha Louises kjæreste og selvutnevnt sjaman, uttalte seg om kvinners vagina og sexpartnere til det irske nettstedet Xposé. Det likte ikke kjendislegen Wasim Zahid. Video: Wasim Zahid. Klipp: Marie Røssland Vis mer

Kulturredaktør Sigrid Hvidsten i Dagbladet mener Cappelen Damms avgjørelse er riktig, og viser til kritikk fra blant annet Barnekreftforeningen.

- Jeg har ment at denne boka, med det innholdet den har, ikke er Norges største forlag verdig. Det har de heldigvis tatt konsekvensen av nå, sier hun.

Verrett ble kjent for de fleste i Norge som kjæresten til prinsesse Märtha Louise (48), da de offentliggjorde forholdet sitt på Instagram i mai.

FRITTALENDE: Prinsesse Märtha Louise sin kjæreste, Durek Verrett, holder lite tilbake når han beskriver sexlivet sitt. Video: Rød Løper Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer