Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Verst på tv

Det er en eneste fordel med at sommeren er på hell: «Bykampen», TV2s eneste store sommersatsing - og kanskje norgeshistoriens aller verste underholdningsprogram - er omsider slutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finalen fant sted i går, klokka 20.20 på TV2, i sommerparken i Bø. Den gikk ut på at de stakkars deltakerne fra Sandnes, Skien og Bergen kavet rundt i badebasseng, rutsjet ned vannsklier, trålet løperhjul og gjennomførte andre idioti-øvelser mens programleder Lene Elise Bergum, med sine bløde konsonanter, ustanselig gnålte og skrek.

Skrål

- Æ'dde noen av laga som har forsøkt å smiske med dommaren? Ropte Bergum. Dama kan ta pusten fra enhver tv-seer, hun mangler definitivt ikke energi. Men burde ikke noen, produsenten for eksempel, ta ansvar for at hun holder igjen litt? Puh!

Øyvind Mund, rutinert TV2-programleder med bilselgerutstråling, skrek heldigvis lite. Værpike Elin Tvedt skrek ikke, men smilte. En av hensiktene med «Bykampen» er selvsagt å vise fram TV2s egne kjendiser, eller kanskje skape noen. Men da må de slutte å skrike.

Nei, nei, nei

«Bykampen» er kommers-tv på sitt verste: Krampeunderholdning, utenpå-folkelig og kunstig bypatriotisme. I beste fall var tullballet morsomt for de 18 deltakerne.

Programideen er bare håpløs. Konseptet håpløst konstruert; nei, nei så utrolig spennende at Skien rutsjer bypatriotisk fortere ned sklia enn Sandnes. Og så grenseløst artig at Skien til slutt trådde fortest i dette løperhjulet og dermed vant hele «Bykampen».

Og hvorfor må det hele foregå så oppjaget? Sjelden har så mye mas, tjas og hyl kommet inn i våre stuer. Den eneste som var nedpå, var dommeren fra Fredrikstad. Bare da noen dårlige gutteband tok en playback og noen tøy-, hopp- og sprettøvelser på scenen, var det fred å få.

Rør og møl

Underholdning behøver ikke ha mening, men det får være grenser for rør og møl selv for folkefrierkanalen TV2? Og det kan da iallfall ikke være mulig at TV2-ledelsen kan komme til å utsette oss for dette også neste sommer? Eller hva?

Kombinasjonen kommers og veldedighet er velkjent, men framstår ikke alltid like naturlig og smakfull. Den Norske Kreftforening mottok i alle fall sin sjekk.

Spørsmålet er: Hvem fant på dette? Og da ideen kom opp, hvorfor var der ingen fornuftige mennesker til stede som kunne si: nei, nei, nei?