Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Verste dag i mitt 36 år lange liv

TVNorge dropper nyheter, sport og været.

GÅR USIKKER FRAMTID I MØTE: De 35 årsverkene tilknyttet TVNorge-nyhetssendingene går en usikker framtid i møte. Foto: TVNORGE
GÅR USIKKER FRAMTID I MØTE: De 35 årsverkene tilknyttet TVNorge-nyhetssendingene går en usikker framtid i møte. Foto: TVNORGE Vis mer

||| (Dagbladet.no): TVNorge har i dag besluttet å legge ned sine nyhetssendinger Aktuelt, Sporten, Spotlight og Været, med virkning fra 31. desember i år.

Nyhetssendingene til TVNorge har siden 2002 vært produsert av det eksterne produksjonsselskapet Mastiff Nyheter AS, som har 35 årsverk basert i Oslo.

Nyheten om nedleggelsen ble gitt til de ansatte i Mastiff på et møte i dag, og det skal etter det Dagbladet.no erfarer ha kommet brått på de ansatte.

- Til nå i mine 36 år er dette den verste arbeidsdagen jeg har hatt. Stemningen her er, for å bruke et godt norsk uttrykk, helt jævlig, sier redaksjonssjef Glenn Due-Sørensen i Mastiff Nyheter til Dagbladet.no.

- Nyheten kom brått og uventet på oss. Vi ventet at vi måtte foreta oss noen endringer for å tilpasse oss det endrede markedet, og var i ferd med å forberede oss på dette. Men at kranen skulle skrus helt igjen, kunne vi aldri tenkt oss, sier Due-Sørensen.

Offensivt grep

Avgjørelsen kommer fra TVNorge sin side, og beskrives som et «offensivt grep»:

- For oss er det et offensivt grep for å rendyrke det vi ønsker å være i en digital medieverden. Vi ønsker å rendyrke fokuset på underholdning, og kommer til å bruke mer ressurser på dette, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge, til Dagbladet.no.

- Er det ikke tåkelegging å kalle dette et offensivt grep? Det har jo alltid vært forbundet med prestisje for en kanal å ha egne nyhetssendinger?

- I den konkurransesituasjonen som har kommet med digitaliseringen og med nettet, er du og jeg oppdaterte på dagens nyhetsbilde gjennom hele dagen. Nyhetene på TVNorge har aldri hatt som ambisjon å sette dagsorden — det skulle være en oppdatering, som det nå ikke er samme behov for, sier Landsverk.

- Har en posisjon
Dette er noe Due-Sørensen er sterkt uenig i:

- Vi som jobber med nyheter er jo selvfølgelig uenige i denne avgjørelsen. Vi mener at nyhetene har en posisjon på TVNorge, og at de kanskje har gitt kanalen seriøsitet, stabilitet og vært grunnfjellet også utenfor sesong - uavhengig av flopper og suksesser på kanalen ellers. I tillegg til at vi er synlige i det offentlige rom og et alternativ til de to andre som har nyhetssendinger, sier Due-Sørensen.

Det ifølge redaksjonssjefen for tidlig å si hva som skjer med de cirka 35 årsverkene som er knyttet til nyhetssendingene på TVNorge.

- Hovedmålet vårt nå er å ta vare på de ansatte, og vi må se om vi kan finne plass til dem i vårt søsterselskap. Men jeg tror ikke vi skal være så optimistiske å tro at vi klarer å omplassere alle 35 i dagens marked, og det bærer stemningen her nå preg av. Vi har sju og en halv måned på å områ oss, så vi får gjøre vårt beste, sier Due-Sørensen.

- Alltid tøft
Programdirektøren og TVNorge-sjef Harald Strømme redegjorde for kuttene på et allmøte i MTV Mastiff i dag.

- Det er alltid tøft å gi en slik melding. Men Mastiff har også andre typer oppdrag for andre leverandører, og skal fremdeles levere for oss fram til 31. desember. Vi håper det er nok tid slik at de får omstilt seg, sier Landsverk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media