Hannah Waddingham om waterboarding-scene:

- Verste dagen i mitt liv

«Game of Thrones»-skuespiller Hannah Waddingham åpner opp om den krevende innspillingen av finalen til hit-seriens sjette sesong.

WATERBOARDET: Hannah Waddingham ga alt for «Game of Thrones» under innspillingen av en waterboarding-scene i sesong 6. Foto: NTB
WATERBOARDET: Hannah Waddingham ga alt for «Game of Thrones» under innspillingen av en waterboarding-scene i sesong 6. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Game of Thrones»-skuespiller Hannah Waddingham (46) forteller at hun utviklet en frykt for vann etter innspillingen av en waterboarding-scene i siste episode av seriens sjette sesong.

«Game of Thrones» er kjent for sine voldelige og eksplisitte scener, og i denne omgangen var det Waddingham sin tur til å gjennomgå.

Den iskalde dronningen «Cercei Lannister» (Lena Headey) sto for torturen i denne omgangen da hun waterboardet Septa Unella (Waddingham) med vin.

- Jeg lå bundet til et en trebenk med ordentlig solide stropper i ti timer. Det var den verste dagen i mitt liv. Lena syntes det var ukomfortabelt å helle væske i ansiktet mitt såpass lenge, og jeg var jo helt fra meg, forteller Waddingham i et intervju med Collier.

UKOMFORTABEL: Waddingham forteller Lena Heady som spiller Cercei Lannister også var ukomfortabel under innspillingen av scenen. Foto: NTB
UKOMFORTABEL: Waddingham forteller Lena Heady som spiller Cercei Lannister også var ukomfortabel under innspillingen av scenen. Foto: NTB Vis mer

Fikk panikk

Skuespilleren forteller at det tok en stund før hun skjønte at hun hadde utviklet en frykt for vann som følge av innspillingen.

- Jeg innså først at det hadde gjort meg klaustrofobisk rundt vann da jeg så et show der ansiktet til en skuespiller ble filmet mens de dukket under vann, og jeg fikk helt panikk. Det var da jeg bestemte meg for å prate med noen om det, sier hun.

Selv om filmingen av den intense scenen tok ti timer ble bare ett og et halvt minutt brukt i selve episoden.

Endret i siste liten

Ifølge Waddingham skulle hennes karakter bli voldtatt av The Mountain (Hafþór Júlíus Björnsson) i det originale utkastet, men så ble manus endret i siste liten. Hun forteller at hun fikk det nye utkastet mens hun satt på flyet til Belfast.

- Jeg trodde de hadde sendt feil, men så kom jeg dit, fikk på meg våtdrakt og spurte «Hvorfor?» og de sa, «Det blir waterboarding isteden».

Bet i det sure eplet

Selv om Waddingham følte på frykten ble hun betrygget etter en samtale med produsent Dan Weiss. I ettertid synes Waddingham at det var verdt det å presse seg til ytterpunktet for å få scenen til å klaffe.

- Jeg tenkte bare, vet du hva? Produksjonsselskapet kommer ikke til å la meg dø på sett, så bare bit i det sure eplet og vær litt ukomfortabel, sier hun til Collier.

Det er ikke vanskelig å se for seg at Waddingham ikke var den eneste som sto overfor en tøff utfordring i seriens løp. Seinere den dagen møtte hun på «Game of Thrones»-kollega Eugene Simon (Lancel Lannister) som også hadde blitt satt på spissen. Simon måtte, ifølge Waddingham, kravle gjennom møkk i timevis på innspilling den samme dagen.

SJOKKSCENE: Daenerys overrasket mange i forrige episode av Game of Thrones, og særlig én scene sjokkerer seerne. Vis mer

Genial grusomhet

Headey kommenterte også på scenen i et intervju med Enterteinment Tonight etter sesongpremieren i 2016.

- Det var så grusomt at det er genialt. Scenen skulle være verre, men de fikk det bare ikke til å klaffe. Dette er den tamme versjonen, og den er fortsatt ganske ille, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer