Verstingrock

JR Ewing er utspekulert råskap og utemmet energi omgjort til musikk - klinisk, kompromissløst og kaotisk. Se også side 46 og 56

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norsk verstingrock i form av blackmetal og hardcore holder høy internasjonal standard. Når nå oslobandet JR Ewing feier inn på den scenen med et frydefullt energieksploderende album, forsterker de dette inntrykket. Satyricon og Amulet er blant mine norske brutalrockfavoritter, mens andre som Rage Against The Machine, Faith No More og Sepultura også er med på å holde trommehinnene elastiske.

Med «Ride Paranoia» klatrer JR Ewing opp i det øverste sjiktet av hardcore og arrogant punkrock.

Lydbildet på «Ride Paranoia» er mer ekstremt enn «Freedom Fighters», signert kollegene i Amulet. Det er kjølig, skarpskårent og infamt. JR Ewings musikk låter klinisk og er tilsynelatende kaotisk, men i all sin melodiøse kompromissløshet fins orden og en idé, som virker appetittforsterkende på musikken fra ytterste brutale fløy. Her er øs og minimalisme, gitarvegger og intrikate rytmer.

Vokalen ligger som en kledelig mellomting av blackmetalens dødsralling og intens rock-snerring.

JR Ewing har tidligere gitt ut albumet «Calling in Dead» (2000) og et par ep-er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer