Vertavo

CD: «Vertavo» (Hot Club/Musikkoperatørene/MuDi)

Til tiårsjubileet for Oslo Jazzfestival i sommer skrev gitaristen og produsenten Jon Larsen en suite på tolv melodier for string swing-bandet Hot Club de Norvège og strykekvartetten Vertavo, og nå foreligger jazzsuiten på plate.

Med som solist er også Ulf Wakenius på akustisk gitar. CD-en kan trygt kalles hørverdig. Samarbeidet med de framgangsrike unge musikerne i Vertavo har gitt spennende resultat: Hot Club-medlemmene kan musisere mot et rikholdig harmonisk «bakteppe». Det gir til dels en helt annen klangkoloritt enn vi er «vant» til fra den kanten, men uten at Hot Club mister sin identitet. Arrangementene er skrevet av folk som Egil Kapstad, Henrik Hellstenius, Bjørn Kruse og Gunnar Germeten.

Disse musikerne behersker like fint de sarte som de løsslupne stemningene. Jeg vet ikke hvor høytidelig man skal ta suitens undertittel: «En føljetong i 12 deler om kjærlighetens kår på tampen av det 20. århundre.» Ei heller tittelen på siste muntre spor: «Oblivion» (= «glemsel»). Plata blir neppe glemt med det første.