Verve & Ymse

Det brygger opp til bråk mellom The Verve og bilfabrikanten Peugeot. The Verve mener fabrikanten bruker «Verve-liknende elementer» i markedsføringa av sin nye modell. På andre sida av Atlanteren krangler Smashing Pumpkins så det fyker med sitt forrige (?) plateselskap Virgin Records - og så gir vi deg muligheten til å legge labbene på en sjeldenhet signert Mark Olson & Victoria Williams.

Verve-klammeriet bunner i designet på raritets/b-side-albumet «No Come Down» fra 1994. Det er elementer herfra Peugeot ifølge bandets representanter skal ha misbrukt i en pågående reklamekampanje i England. Bilfabrikanten hevder ifølge NME at «enhver likhet med albumdesignet beror på reine tilfeldigheter».

Olson & Williams & Russell

Du finner omtale av det fantastiske nye albumet til Victoria Williams i PULS-seksjonen. Men det finnes mer, relativt nytt materiale: Sammen med sin mann Mark Olson (ex-Jayhawkes) og vennen Mike «Razz» Russell har de spilt inn ei trio-skive under navnet The Original Harmony Ridge Creek Dippers. Albumet kan bare bestilles via internett:

www.thegrid.net/creekdipper

Smashing Pumpkins vs. Virgin Records

I 1991 undertegna Smashing Pumpkins en kontrakt der de bandt seg til å gi ut sju album på Virgin Records. Virgin går nå til sak mot bandet, fordi de mener kontrakten ikke er oppfylt.

 Som meldt i går, kommer det nye albumet til Smashing Pumpkins ut på etiketten Hut. Billy Corgan & Co. blir dermed label-kamerater med The Verve. Etter planen skal «Adore» ut i slutten av mai.

 Om Virgin har en sak? Utvilsomt. Om vi teller med 5CD-boksen bestående av bandets singler «The Aeroplane Flies High» (1996), har Smashing Pumpkins levert fire album til Virgin: «Siamese Dream», «Pisces Iscariot» og «Mellen Collie And The Infinite Sadness» (dobbel).

 Billy Corgan hevder det går fram av dokumenter signert i forbindelse med singelboksen at de med den utgivelsen oppfylte sine kontraktsforpliktelser.