Vervet gjennom rosesalg

Tønsberg-fotografen kom i kontakt med unge jenter ved å ansette dem som roseselgere. På en kveld kunne hver jente tjene opptil 1500 kroner på rosesalget på gata. Deretter spurte han om de kunne være interessert i at han tok bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nakenfotografen i dekning

Siri Bjørnstad (23) er en av få jenter som ikke kom i kontakt med 35-åringen gjennom rosesalg. I en toårsperiode poserte hun for fotografen, som i dag har nærmere 300 nakenbilder av henne.

- Jeg kom i kontakt med ham via kjente, men jeg er unntaket. De fleste kontaktene skaffet han seg gjennom rosesalget, sier Siri. Jentene som ble kjent med fotografen gjennom rosesalget trodde at det skulle bli like lukrativt å stille opp på bilder som å selge roser. Rosene solgte de ofte i helgene på gata rundt utestedene i Tønsberg og andre steder i Vestfold. Rosesalget i Tønsberg er det i dag slutt på. Jentene som poserte for fotografen fikk ingenting for jobben - bare en muntlig avtale om retten til sine egne bilder.

Til tross for lovnader om en karriere fra fotografen, ble det aldri noe av modelldrømmen. Nå advarer andre unge jenter mot å inngå fotoavtaler med denne mannen og alle andre amatørfotografer.

Selv er hun redd for hvor alle nakenbildene av henne kan være. Selv etter mye masing har hun ikke fått bildene tilbake.

- Jeg var dum som stilte opp på bildene, men jeg kjenner ingen som er så gode til å overtale som han. Han sa jeg hadde potensial og påvirket meg til å slanke meg - jeg kunne gjort mye for å bli modell på den tida, sier Siri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer