Vestens selvhat?

Lærd bok om politikk og historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Dette er den franske romanforfatteren og essayisten Peter Bruckners første bok på norsk. Den er utgitt med støtte fra Institusjonen Fritt Ord og Det franske kulturministeriet. Slike bøker som det ikke fins innkjøpsordninger for, må ha støtte for å komme ut.

Det er snakk om en smal utgivelse. Bak slike ligger det naturligvis mye omtanke. Når det skal skrive søknader hit og dit og forlaget sannsynligvis likevel vil tape penger, bør valget være godt. Det man gjør ikke av hensyn til en mulig fortjeneste, men av hensyn til mer ideelle verdier, stilles det gjerne større krav til. Det er ikke sikkert det er legitimt å gjøre det.

Det er likevel vanskelig å fri seg fra den tanken at når man først skal tape penger på ei bok, kunne man gjøre det på noe bedre. Av et bitte lite forlag som Arneberg med så få utgivelser, venter man seg mer. Det er kanskje urettferdig både overfor forlaget og Pascal Bruckner, men sånn er det.

Gjennomtenkt

Nå er alt ved bokas utstyr sobert og gjennomtenkt, og oversettelsen virker å få fint fram at vi har med en forfatter å gjøre som skriver intenst og engasjert. Det skurrer imidlertid litt på side 55, der heter det at hemmeligheter i årevis har ligget og «gjæret som betente sår».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer