Vestfoldinger må stå sammen om å satse på fylket

Vi kan få til mye mer som et samlet fylke, enn et fylke med innbyggere, politikere og media som krangler med hverandre.

Vil samle fylket: Vi må se Vestfold under ett, skriver Lene Westgaard-Halle. Foto: Privat.
Vil samle fylket: Vi må se Vestfold under ett, skriver Lene Westgaard-Halle. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er på tide at lille Vestfold samler seg på tvers av kommunegrensene. Vestfold er et gammelt vikingfylke. Kamper utkjempet av småkonger fra hver sin lille haug har en lang og tradisjonsrik historie i det lille fylket vårt. Utfordringen vår er at dette ikke fører til de beste løsningene for Vestfold og Vestfolds innbyggere.

Vi trenger å løfte Vestfold til nye høyder. Vi trenger økt tilflytting, vi må legge til rette for og stimulere til næringslivsvekst for å sikre verdiskaping og trygge arbeidsplasser, vi må få infrastrukturen på plass, og vi må jobbe sammen for å få det til.

Selv om avisene i fylket mener at konflikter er strålende nyhetsstoff, og hausser opp til kamp om hvilken by som er best, størst eller sterkest, betyr ikke det at vi skal la oss rive med. Litt vennskapelig kjegling og patriotisme må vi tåle, det kan til og med skape engasjement. Men store forsideoppslag om at nabobyen er håpløs, eller at innbyggerne i den ene eller andre kommunen er sånn eller slik, bør vi holde oss for gode til.

Evige lokaliseringsdebatter i et fylke hvor det aldri tar mer enn en liten time å kjøre fra ett punkt til et annet er feil fokus. Vi må se Vestfold under ett. Jeg gleder meg over vekst i Sandefjord og alt de får til i SAS-kommunene. Jeg blir stolt av Tønsberg når Slottsfjellet bader i sol, byen flommer over av glade festivaldeltagere, de leverer tidenes VM-båtrace eller at økonomien i byen er på plass. Jeg gleder meg over flotte Farris Bad og nyoppusset torg i Larvik. Jeg fryder meg over den fantastiske nasjonalparken vår på Tjøme, at Holmestrand har fått togtunnel med heis, og står foran tidenes byutviklingsløft. Jeg priser meg lykkelig over at vi snart har fått E18 i fire felt gjennom hele fylket, at fylkesordføreren fikk samlet Vestfold og redusert bomsatsene på den nye veien, og at vi skal bygge ut dobbeltspor på jernbanen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.