- Vestkystveteranens retur til Oslo Spektrum ble en heller slapp affære

Dagbladets musikkanmelder ga toer på terningen og sier: Impotent Snoop.

(Dagbladet): Med sine 22 år i rapgamet, er Snoop Dogg utvilsomt innhaveren av en av hiphopens mest imponerende karrierer. 12 soloalbum med mer eller mindre stødig materiale, burde derfor tilsi at veteranen ikke burde ha problemer med å fylle opp en knapp halvannen time med låter fra sitt egen katalog.

Da han onsdag kveld kom tilbake til Oslo for å glede sine mest lojale fans, var det derimot med det som må være den mest sprikende låtlista jeg noensinne har bevitnet på en rapkonsert.

TO PÅ TERNINGEN: Snoop Dogg aka Snoop Lion i Oslo Spektrum og Dagbladet anmelder er slett ikke fornøyd. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TO PÅ TERNINGEN: Snoop Dogg aka Snoop Lion i Oslo Spektrum og Dagbladet anmelder er slett ikke fornøyd. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Nå skal det sies at det nettopp er Snoop sin evne til å levere alt fra sertifiserte gangsterrapklassikere til pop-features, som gjør ham til den verdensstjernen han jo er, men måten han blandet de to figurene på i går kveld ble til tider intet mindre enn en absurd opplevelse. Og når sistnevnte låtseleksjon i tillegg dominerer såpass store deler av konserten som de faktisk gjorde - samtidig som Snoop selv virker mindre engasjert enn jeg noensinne har sett ham live - sitter man desverre igjen med en bitter følelse av å ha blitt solgt det gode, gamle bjørneskinnet.

Kanskje det var antiklimakset av å gå fra 45 000 elleville svensker på Liseberg kvelden før, til et glissent klubb-Spektrum med knappe 4000 hoder, eller stjernens egen åpenbare likegyldighet når det kom til å framføre gjestevers fra andre popartisters generiske Topp20-hits.

Denne kvelden føltes i alle fall Snopp sin ellers så sjarmerende og laid-back scenepersonlighet istedet som total mangel på interesse for jobben han var kommet til Oslo for å gjøre.

Gutta på scenen livnet dog opp her og der, spesielt under eldre klassikere som «Tha Sniznit», «Pump Pump», «Next Episode», men hva hjelper vel det når man velger å kaste bort tiden vår på Guetta-fistpumping, og det som vel må sies å være tidenes mest bortkasta coverversjon av Joan Jett and the Blackhearts-harryklassikeren « I Love Rock & Roll»?

I OSLO SPEKTRUM. Snoop Dogg aka Snoop Lion var ikke inspirert i Oslo Spektrum. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I OSLO SPEKTRUM. Snoop Dogg aka Snoop Lion var ikke inspirert i Oslo Spektrum. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Penisprotesen til den pubertale maskotten «Nasty Dogg» blir på så måte en passende metafor på Snoop Dogg denne kvelden - en stor, men skuffende artist som var alt for slapp til å skape noe som helst form for ekstase.

IMPOTENT AFFÆRE: Var overgangen fra Liseberg en nedtur? Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IMPOTENT AFFÆRE: Var overgangen fra Liseberg en nedtur? Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer