Du leser nå Dagbladet Pluss

- Vet ikke hvordan Kjell Bjarne døde

Per Christian Ellefsen er klar for å bli Elling igjen.

ELLING FOR ALLTID: I 20 år har Elling vært en stor del av skuespiller Per Christian Ellefsens liv. - Jeg gleder meg til å lage ny film basert på den siste boka, «Ekko av en venn», sier han til Dagbladet, når vi møter ham hjemme i hagen på Grefsen i Oslo. Foto: Anders Grønneberg
ELLING FOR ALLTID: I 20 år har Elling vært en stor del av skuespiller Per Christian Ellefsens liv. - Jeg gleder meg til å lage ny film basert på den siste boka, «Ekko av en venn», sier han til Dagbladet, når vi møter ham hjemme i hagen på Grefsen i Oslo. Foto: Anders GrønnebergVis mer

- Nei, det er ikke jeg som har tatt livet av Kjell Bjarne. Jeg vet ikke hvordan han døde, det er nok den allmektige forfatteren, Ingvar Ambjørnsen, som står bak dødsfallet, sier «Elling» Ellefsen.

Etter den fjerde og siste romanen, «Elsk meg i morgen» fra 1999, bedyret forfatteren at nok var nok: det blir ikke mer om en av norsk samtidslitteraturs mest populære romanskikkelser.

Elling ut av dvalen

Så, ut av det grå - 20 år seinere - overrasker Ambjørnsen oss med å la Elling stå opp fra dvalen. I «Ekko av en venn» nærmer han seg seksti år, og vennen Kjell Bjarne er død.

- Folk har spurt meg i årevis om det blir flere «Elling»-filmer, sier Ellefsen:

- Jeg har svart nei, med mindre Ambjørnsen kommer med ny bok - kanskje. Og så gjør han det, og produksjonsselskapet 4 1/2 får filmrettighetene. Det er fantastisk spennende for meg hvis jeg enda en gang skal få gå innunder huden på Elling.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNADER*

KUN I HELGA

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 3 MÅNADER*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNADER* 0 kr for første 3 månader. 0 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.