Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Nytt storsykehus i Oslo

Vet prosjekt-direktøren ved OUS hva han begir seg ut på?

Verken pasienter, personell eller folk flest vil godta at høyrisiko-smitte og eksplosive enheter blandes med vanlig sykehusaktivitet!

HASTVERK? Prosjektdirektør Ebbesen vil så fort som mulig legge ned og overføre velfungerende smitteisolater og et høyrisikosmitte-bygg fra Ullevål sykehus til Gaustad-Rikshospitalet, skriver innsenderen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HASTVERK? Prosjektdirektør Ebbesen vil så fort som mulig legge ned og overføre velfungerende smitteisolater og et høyrisikosmitte-bygg fra Ullevål sykehus til Gaustad-Rikshospitalet, skriver innsenderen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Meninger

Just Ebbesen’s generelle syn på smittevern i sykehus (Dagbladet 26.9) er jeg enig i, men Ebbesen sier ikke noe om hvordan han vil plassere pasienter med alvorlige infeksjoner i den trange tomten ved Gaustad-Rikshospitalet.

Ebbesen vil så fort som mulig legge ned velfungerende smitteisolater og et separat høyrisikosmitte-bygg ved Ullevål sykehus og overføre disse til Gaustad-Rikshospitalet i bygge-etappe 1.

Det bare 20 år gamle Barnesykehuset ved Ullevål med i alt 18 kompliserte luftsmitteisolater planlegges også lagt ned.

Det moderne bygget for høyrisikosmitte med ti superisolater, inkludert operasjonsmuligheter for svært smittsomme og farlige sykdommer (ebola, sars, fugleinfluensa, pandemier, multiresistent tuberkulose osv.) legges ned sammen med en trykktank som også brukes til smittebehandling ved Ullevål.

Disse meget kostbare, plasskrevende og risikofylte installasjonene skal av sikkerhetsmessige grunner plasseres med god avstand til andre bygg. Men på grunn av trang tomt er høyrisikoenheten planlagt inn i en av de fem nye, tettstående 49 meter høyblokkene (H eller I-bygg, HSØ 50/2019) – med fare for smittespredning til andre deler av komplekset og videre til hele sykehuset!

Trykktanken, som kan være eksplosiv, er planlagt i omtrent samme lokaliteter (H-bygg) (HSØ 50/2019).

Jeg tror ikke Ebbesen vet hva han har gitt seg ut på med hensyn til sikkerheten for pasienter og personell ved Gaustad-Rikshospitalet dersom dette gjennomføres! Verken pasienter, personell eller folk flest vil godta at høyrisikosmitte og eksplosive enheter blandes inn i annen vanlig sykehusaktivitet!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling