Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vet vi skal inn i en helvetes jobb

Sveinung Sundli er med på å gjenreise Storåsfestivalen etter årets konkurs.

TILBAKE PÅ STORÅS: Sveinung Sundli måtte si farvel til sin egen baby, Storåsfestivalen, i 2008. Nå er han klar til å fyre opp stampen igjen.

Foto: Lars Myhren Holand
TILBAKE PÅ STORÅS: Sveinung Sundli måtte si farvel til sin egen baby, Storåsfestivalen, i 2008. Nå er han klar til å fyre opp stampen igjen. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

|||TRONDHEIM (Dagbladet): - Storåsfestivalen er på mange måter min baby, og det var sårt å miste den i 2008. Det føles ve-e-ldig godt å få den tilbake, sier Sveinung Sundli til Dagbladet.

Han er en av flere som skal inn på eiersiden i selskapet som nå er under etablering. Hvilken formell rolle han får i organisasjonen er ennå ikke klart, men det er all grunn til å tro at den blir sentral.

- Jeg vil stå på og jobbe hardt for Storåsfestivalen, sier Sundli og røper at han vil ta med seg familien og bosette seg i nærheten av festivalområdet.

- Men jeg vil beholde ei hytte i Trondheim, sånn at jeg kan dra inn til byen og ha det litt gøy.

Starten
Sundli flyttet til Meldal også den gangen han etablerte Storåsfestivalen i 2003, og festivalen vokste og gikk godt i fire år.

- Det var et eventyr uten like, sier han nå.

Men i 2008 skar det seg. Gründeren forsvant helt ut av organisasjonen og nye folk overtok årets festivalarrangement, som endte med konkurs.

- Det var hardt å se på.

- Hvordan skal dere klare å unngå nye økonomiske problemer?

- Vi må levere et godt resultat økonomisk hvis vi skal kunne drive festivalen i åra framover. Vi vet vi skal inn i en helvetes jobb, men vi vil på de fleste områder gå offensivt til verks, sier Sundli.

Engasjement
Han har aldri opplevd et så sterkt lokalt engasjement for festivalen som nå.

- Det er stor kompetanse blant dem som ønsker å gå inn og gjøre jobben, og vi har lært av det som er gjort feil.

- Hvilke feil tenker du på?

- Det ble gjort mye feil og det begynte i 2008. Det var mange interne problemer i organisasjonen og vi ble for grådige. Det er utrolig viktig at organisasjonen står samlet og har felles vilje og mål, sier Sundli, som også tar kraftig selvkritikk:

- Jeg var dum, for jeg var alt for flink til å bruke penger og begynte å oppføre meg som en konge.

To dager
Neste års Storåsfestival blir lagt til dagene 30. og 31. juli siste helga i juli, og navnene på de første artistene vil trolig bli sluppet allerede i neste uke.

- Profilen blir både smal og bred, både sur og søt. Det skal være noen overraskelser og noe man har hørt før. Publikum vil kjenne igjen profilen fra Storåsfestivalens første fire år, sier Per Tronsaune, som er blant dem som har en sentral plass i arbeidet med den nye festivalen.

Selv om selskapet er under etablering, sånn at det ikke ennå ikke er noe styre eller ledelse på plass, sier han at arbeidet med festivalen allerede er godt i gang.

Selskapet har så langt en egenkapital på 800 000 kroner. I tillegg til Sveinung Sundli er blant annet flere lokale organisasjoner og næringsinteresser i Meldal med på eiersiden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media