Veteraner til MGP - ja, hvorfor ikke

Elisabeth «Bettan» Andreassen og Tor Endresen stiller.

STÅ PÅ BETTAN: Ingen grunn til grimaser, Bettan. Kan Tor Endresen og Elisabeth «Bettan» Andreassen bli vårt beste kort? Gjerne, men vi sier som Bettan: Det er låta som avgjør. Helt til venstre, programleder Kåre Magnus Bergh. Foto Lars Eivind Bones
STÅ PÅ BETTAN: Ingen grunn til grimaser, Bettan. Kan Tor Endresen og Elisabeth «Bettan» Andreassen bli vårt beste kort? Gjerne, men vi sier som Bettan: Det er låta som avgjør. Helt til venstre, programleder Kåre Magnus Bergh. Foto Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At Melodi Grand Prix er en viktig arena for norske artister, er en meget sterk overdrivelse. Men få steder får man flomlyset så konsentert satt på seg og sitt eventuelle talent.

Før det slokner og alt er glemt.

Ikke Russland, frk. Joner Alexandra Joner deltar for første gang i MGP - med låta «Cinderella». Men nei, frk. Joner, du skal ikke til Russland hvis du vinner, men til Wien og Østerrike.

Dette sa hun på presskonferansen i dag:

- Det er jo litt kult å kunne si på en lørdag, hvis jeg vinner selvfølgelig, at «jeg kan ikke ta den kaffen i dag, fordi jeg skal ha konsert i Russland».

En gledelig overraskelse MGP 2015 inneholder bare en eneste overraskelse: Elisabeth «Bettan» Andreassen og Tor Endresen. Resten oppfattes som alt fra «listefyll» til «anstendige artister» vi gjerne gir en mulighet.

Det er 30 år siden Bettan vant den europeiske finalen i Göteborg sammen med Hanne Krogh med «La det Swinge».

Om hun klarer å gjøre det samme i år? Gudene vet, men da må Bettan og Tor først vinne den norske finalen i Oslo Spektrum 14. mars.

Opp- og nedturer Pressen fikk så langt høre ti sekunder av årets elleve MGP-finalister. Det sier seg selv at det ikke gir grunnlag for å mene mye om kvalitet, men kan vel si noe om retningen. Tor & Bettan og låta «All Over the World» skrevet av  Are Selheim og Tor Endresen hørtes bra ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.