Vetle Lid Larssen om den alzheimerrammede faren: - Jeg kunne ikke redde ham. En forferdelig følelse

Har skrevet bok om forholdet til Lars Andreas Larssen.

MISTET FAREN TIL ALZHEIMER: Nå har forfatter Vetle Lid Larssen skrevet bok om Lars Andreas Larssen - "Hvordan elske en far og overleve". Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MISTET FAREN TIL ALZHEIMER: Nå har forfatter Vetle Lid Larssen skrevet bok om Lars Andreas Larssen - "Hvordan elske en far og overleve". Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet): - Du hører ofte om at mor-datter-forhold kan være et helvete. Men far-sønn-forhold er ikke barnemat det heller, sier forfatter Vetle Lid Larssen, sønn av den kjente skuespilleren Lars Andreas Larssen, som gikk bort i fjor.

Nå har han skrevet fortellingen «Hvordan elske en far og overleve» om deres forhold, og om hvordan faren sakte, men sikkert ble borte som følge av alzheimers sykdom.

Det er ingen kjendisbiografi, men en personlig fortelling med et allment tema: Hvordan fedre og sønner har det med hverandre, og har hatt det til alle tider.

Forbilde og konkurrent - Faren din er ditt største forbilde, men også din store konkurrent. Du må kjempe mot ham for å bli et selvstendig menneske. Det kan være både absurd, smertefullt og komisk, sier Vetle Lid Larssen.

. Hvis du i tillegg velger en yrkesvei som ligner på hans, er det duket for de store konfrontasjoner. Slik det ble for oss. Men kjærligheten lå alltid rett bak, sier han.

- Så ble faren min alvorlig syk, og plutselig en dag var det jeg som var sjefen, og han som satt der og var den svake. Da gikk det et søkk i meg. Han var på vei inn i ingenmannsland, og så kunne jeg ikke redde ham. En forferdelig følelse, sier han åpenhjertig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer