Vett og varme med Victor

Victor er sylskarp, mener hans storebror «OK». Og det er han. «Glasskår» er skarp, den også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å lage barnefilm er en vanskelig og ofte undervurdert øvelse. Desto hyggeligere er det at Lars Berg har lyktes så godt med denne vare, morsomme og triste historien basert på Harald Rosenløw Eegs roman med samme tittel. «Glasskår» vinner først og fremst på sin store oppriktighet, en film fortalt med hjerte for et variert persongalleri.

Småby

Også miljøskildringen er god, slik regissøren tar oss inn i en nokså grå småbystemning, der 11-årige Victor (Eirik Evje) ser voldsomt opp til sin 18 år gamle bror «OK» (Jonas Lauritsen) - stedets helt og rasende gode ishockeyspiller. Selv har Victor to kamerater og blodsbrødre han gjerne vil starte band med, for på en eller annen måte må man jo skaffe seg tilgang til damer.

Tilværelsen virker sorgløs nok, men snart blir det klart at noe er galt med «OK». Ingen forteller Victor hva det er, og ingen snakker om hemmelighetene i hans skikkelige familie med en tafatt kirketjener (Lasse Kolsrud) som et slags overhode.

Atmosfære

Guttens vei til innsikt i hverdagens ofte nådeløse tildragelser er skildret med troverdighet og krydret med omtrent like deler humor og dramatikk. Det er drama av den typen de fleste vil kjenne igjen fra en tidlig pubertet, i tråd med hele filmens atmosfære av vanlig virkelighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer