Vettskremt av egen nekrofilm

Lynne Stopkewich har laget den noe uvanlige filmen «Kissed», om en nekrofil kvinnes vanskelige valg mellom døde og levende elskere. Så uvanlig at Stopkewich ikke hadde mot til å fortelle sin foreldre om filmen.

- Jeg var vettskremt, og pappa ble 30 år eldre da han en uke før premieren fikk vite hva den handlet om, sier regissøren.

- Hva sa foreldrene dine da de hadde sett den?

- De var rørt og stolt.

Mysterium

Og lettet, sannsynligvis, for «Kissed» er tross alt ganske varsom i sin omgang med tabuene.

- Jeg ville aldri lage noen dokumentarisk framstilling av temaet, sier Stopkewich - som bedyrer at hun ikke aner hvordan de nekrofile «gjør det».
- Det er et stort mysterium for meg. Jeg har aldri møtt noen nekrofile; det de gjør er ulovlig og det er ikke slik at de plutselig står på døra for å snakke om seg selv.

Sjokkert

«Kissed» er basert på en novelle av forfatteren Barbara Gowdy og handler om den unge kvinnen Sandra.

Utenpå er hun vellykket, særlig etter at en ung medisinerstudent begynner å gjøre kur til henne. Men jobben i begravelsesbyrået, og ikke minst timene hun tilbringer der på fritida, gjør livet problematisk.

- Jeg var sjokkert etter å ha lest historien, men nærmest mot min vilje ble jeg opptatt av hovedpersonen. Hun er intelligent og full av liv, men samtidig låst fast i et sosialt tabu.

Mot alle odds

- Jeg har etter hvert innsett at filmen handler om mye. For meg handler den mest om en person som kjemper med sin sanne natur. Mot alle odds.

- Var det vanskelig å finne noen som ville spille hovedrollen?

- Nei, det er ikke så mange interessante roller for unge kvinner.

  • «Kissed» har premiere i Oslo og Trondheim i morgen, mens Bergen har takket nei til filmen.

NEKROFILM: -Vinteren hos dere er lang og kald, kanskje det kan hjelpe dere til å forstå hvorfor hovedpersonen gjør som hun gjør, sier regissør Lynne Stopkewich om sin nekrofili-film «Kissed».