VG anmeldt for Valgerd-reklame

Politisk poker-kampanje mot Valgerd anmeldt.

Nettspillselskapet Victory247 kjører for tiden en stor kampanje via boards, avisannonser og nett. Siden selskapet driver med pengespill kan de ikke annonsere for sine tjenester i Norge. I stedet kjører de en politisk kampanje rettet mot Valgerd Svarstad Haugland.

- Det er forbudt å reklamere for spill med innsats i Norge. Vi har valgt å markere oss med en politisk kampanje, sier administrerende direktør Geir Kjærnes i Victory247 til Dagbladet.no.

- Dere kaller dette en politisk kampanje, men eksisterer det noe politisk forlag om å forby nordmenn å bruke deres tjenester via nettet?

- Ikke det jeg kjenner til. Men det er forbudt å markedsføre slike spill.

- Og denne kampanjen er ikke et forsøk på å omgå dette forbudet?

- Man kan se på det som man vil. Fra vår side er dette ment som en politisk kampanje mot spillmonopolet.

I dag skriver Nettavisen at Lotteritilsynet har anmeldt VG for brudd på forbudet mot reklame for pengespill.

- Vi har anmeldt VG fordi markedsføring av spill og lotteri i Norge er forbudt. Vi har valgt å gå på de som trykker annonsene fordi de er lettere å nå og forføye over. Spillselskapene holder til på en eller annen kanaløy, og gir nok ganske pent f.., sier seniorrådgiver Bård Eikeset til TV 2 Nettavisen.

Halvnorsk selskap

Victory247 er registrert i Luxembourg. Administrerende direktør er norsk, i tillegg er Orkla inne på eiersiden. TVNorge-eiere SBS kan og havne på eiersiden i selskapet, som nylig skal ha hentet over 50 millioner kroner i en emisjon. Største eier er et japansk selskap kalt 4side.

- Å anmelde VG er vel den eneste sanksjonsmyndigheten Lotteritilsynet har, sier Kjærnes, som sier selskapet bruker rundt en millioner kroner på kampanjen i Norge.

Faksimile fra gårsdagens VG.