VG-ansatte tilbudt sluttpakker i dag

- Nå som alltid er ingen fornøyde med å miste jobbene sine, sier administrerende direktør Torry Pedersen.

VG KUTTER 35 ÅRSVERK: - Ledelsen og de ansatte har kommet til en felles erkjennelse om at vi må redusere kostnadene, sier adm. dir. Torry Pedersen. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet
VG KUTTER 35 ÅRSVERK: - Ledelsen og de ansatte har kommet til en felles erkjennelse om at vi må redusere kostnadene, sier adm. dir. Torry Pedersen. Foto: Anders Grønneberg/DagbladetVis mer

|||(Dagbladet.no): Kampanje kunne i dag tidlig melde at styret i VG i dag skulle vedta kutt i redaksjonen.

Kuttene ble først kjent i april, og i et allmøte i ettermiddag ble de ansatte tilbudt sluttvederlag.

- I dag har vi formelt vedtatt at vi i løpet av 2009 skal legge ned 35 årsverk, og konkretisert hvilke sluttvederlagsordninger vi skal tilby, sier VGs administrerende direktør, Torry Pedersen, til Dagbladet.


- Ledelsen og de ansatte har kommet til en felles erkjennelse om at vi må redusere kostnadene, og vi ønsker at flest mulig skal gå frivillig.

Sparer 30 millioner i året
Ifølge Pedersen regner VG med å spare omkring 30 millioner årlig på denne nedbemanningen. Hvor mye sluttvederlagene vil koste, vil variere etter hvilke vederlag de ansatte velger:

- Vi har presentert tiltak for garantilønn, etterutdanning og sluttpakke. Vi håper at så mange som mulig velger garantilønn, ettersom det er tryggere for arbeidstakerne og billigere for bedriften. Sluttpakkene vil variere i størrelse etter ansiennitet, alder, og slikt.

- I hvilke områder skal det kuttes?

- Alle kan søke på sluttpakke, så fremt vi kan erstatte flere ved intern rotering. Men i 2006 ble de aller fleste som ønsket det, innvilget sluttpakke. Nå er vi mer spisset. Vi ønsker å beholde flest mulig innholdsprodusenter, det vil si skrivende, fotografer og annonseselgere.

- Områder som det har blitt pekt på at vi kan redusere, er blant annet sideproduksjon, det vil si grafikere og redigerere, og designavdelingen.

- Hvordan er stemningen hos VG?

- Nå som alltid er ingen fornøyde med å miste jobbene sine. Men dette er en prosess vi dessverre må gjennom. Fristen for å søke er 21. august, da vi vil gå gjennom søknadene og starte prosessen med å finne ut hvem som slutter.

- Krevende
- Det har vært vanskelig og krevende å ha en nedbemanning, men vi og ledelsen har felles mål om at alle som skal gå, skal gå frivillig, sier klubbleder Anne-Lise von der Fehr til Dagbladet.

- Vi har fått sluttpakker og garantilønn på linje med det beste i dagens arbeidsmarked, og vi stiller oss helhjertet bak garantilønnsordningen. Den er klubbene godt fornøyd med.