VG beklager ikke TV 2- oppslag

VG avviser at de har feilsitert Kåre Valebrokk i forbindelse med drapstruslene mot Otto Jespersen.

TV 2-sjef Kåre Valebrokk mener dagens oppslag i VG om at han mener Bondevik har ansvaret for truslene mot Jespersen er vrøvl.

- Jeg har aldri sagt, og aldri ment, at statsministeren må bære noe av ansvaret for drapstruslene mot Otto Jespersen. Det er det reneste vrøvl, og hvordan VG har fått dette til får du spørre VG om, sa Valebrokk til Kampanje tidligere i dag.

Da hadde han ringt VGs redaktør Bernt Olufsen og sagt at han mente seg feilsitert. Olufsen har nå diskutert saken med sine folk, og mener at avisen har dekning for oppslaget.

- Kåre Valebrokk er gjengitt slik vi oppfattet dette i går kveld, sier Olufsen til Kampanje, og mener Valebrokk bekrefter oppslaget i sin pressemelding i dag. I pressemeldingen uttaler Valebrokk følgende: «Når det er sagt så står jeg ved at når skaden først var gjort av Jespersen, var det uklokt av Bondevik å vri kniven rundt en gang til slik han gjorde. Det bare økte oppmerksomheten, og så skjedde det jeg var redd for kunne skje, nemlig at en tulling skulle finne på nærmest å gripe til våpen».

- Veien fra det Valebrokk sier her til det vi har sitert ham på er ikke lang. Han setter trusselen mot Jespersen i sammenheng med Bondeviks reaksjon i pressemeldingen, sier Olufsen til Kampanje. Han mener det ikke er grunnlag for å beklage oppslaget.

(Dagbladet.no)

Dette er saken:

Forrige torsdag harselerte Otto Jespersen kraftig over Kjell Magne Bondevik i sin faste monolog i TV 2s «Torsdagsklubben». Han ba statsministeren «røske hue ut av medisinskapet», og sa han vurderte å arrangere innsamlingsaksjon for å få Christer Petterson til Oslo. Lørdag gikk Bondevik hardt ut mot Jespersen i media.

I går mottok Jespersen et brev med drapstrusler. I konvolutten lå det en skarp riflepatron. Torsdagsklubben har også mottatt truende telefoner.