VG beklager til Ørjan Burøe

Avisa tar selvkritikk for to artikler om komikeren.

BEKLAGER: VG tar selvkritikk etter anklager mot komiker Ørjan Burøe. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BEKLAGER: VG tar selvkritikk etter anklager mot komiker Ørjan Burøe. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VG har onsdag kveld gått ut med en beklagelse til komiker Ørjan Burøe. Avisa tar selvkritikk for to artikler som omhandler komikeren.

- VG beklager til Ørjan Burøe, skriver avisa i en egen beklagelse publisert onsdag ettermiddag. Ifølge avisa skal det dreie seg om to artikler.

Anklager mot Burøe

Den ene ble publisert i februar under tittelen «Står frem med anklager mot komiker Ørjan Burøe: - Si ordentlig unnskyld». Artikkelen inneholder også andre anklager fra anonyme kvinner med påstander om trakasserende meldinger og pågående oppførsel.

«VG presiserer at det er intervjuobjektets opplevelser og påstander som gjengis i artikkelen, og at vi ikke hadde tilgang til eller har sett de konkrete meldinger intervjuobjektet viser til i saken. Burøe mener disse forholdene ikke medfører riktighet».

- VG beklager

Den andre artikkelen som VG beklager overfor Burøe, er et portrettintervju med Elina Krantz, som er daglig leder i Stand Up Norge. I intervjuet, som ble publisert i mars, forteller hun om håndteringen av anklagene mot Burøe.

I VG-intervjuet skal Elina Krantz ha sagt at Ørjan Burøe - på grunn av hans oppførsel overfor flere kvinner - skal ha fått en advarsel av henne, og at hans avtale med Stand Up Norge/Latter ble sagt opp. VG skriver videre at de ikke har noen skriftlig dokumentasjon for de omtalte forholdene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer