Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

VG gikk på nettbløff

Chihuahua er en gnager, meldte VG, og gikk rett på en nettbløff.

(Dagbladet.no): VG liker å lyse opp hverdagen til leserne og har ofte morsomme små notiser rundt omkring i avisa si. Som regel er notisene både underholdende og sanne, selv om de ikke alltid er like viktige. Men ikke sist onsdag.

Notisen avisa hadde om at hunderasen Chihuahua egentlig ikke er noen hunderase, men derimot en gnager, var en morsom liten sak, men dessverre medførte den ikke det minste snev av riktighet. Den var det amerikanerne kaller en Urban Myth, eller hva vi kaller en vandrehistorie og avisand.

VG siterte «The Watley Review» i saken, men hadde åpenbart ikke hatt tid til å sjekke nettsidene til «avisa». Hadde avisa gjort det ville de trolig luktet lunta, ved en rask kikk på følgende såkalte disclaimer:

«The Watley Review is dedicated to the production of articles completely without journalistic merit or factual basis, as this would entail leaving our chairs or actually working. Names, places and events are generally fictitious, except for public figures about which we may have heard something down at the pub. All contents are intended as parody and should be construed as such.»

Artiklene hos Watley Review produseres altså fullstendig uten journalistisk dyd eller grunnlag i fakta, og alt innhold er ment som parodi.

PS. Før du kaster deg på telefonen til VG: Det er trolig en chihuahuaeier eller to som har gjort det før deg. VG rettet nemlig notisen i avisa allerede dagen derpå, under tittelen «VG ble lurt». På VG Nett er den opprinnelige artikkelen tatt vekk, men ikke rettet, og kommer fortsatt opp i søkesida deres.

VG skriver i rettelsen sin at «Historien hevdet, med tilsynelatende anerkjente forskerkilder, at den vesle hunderasen egentlig er en gnager» og vedgår at kontrollrutinene deres sviktet.

FAKSIMILE: VG 02.06.2004
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling