UTFORDRING:  En 2. leder i VG on Eurosong-vinner Conchita tyder på at VG trenger noen gode råd fra "tanta" når de nå skal flytte sammen. Foto: Eurovision Song Contest
UTFORDRING: En 2. leder i VG on Eurosong-vinner Conchita tyder på at VG trenger noen gode råd fra "tanta" når de nå skal flytte sammen. Foto: Eurovision Song ContestVis mer

VG innførte 2. lederhosen

Kanskje VG simpelthen trenger å bli samlokalisert med "tante" Aftenposten?

Meninger

Pressenytt. Fagbladet for oss ekstremt selvopptatte, Journalisten, forteller at VG-ansatte liker dårlig at kolleger i Aftenposten skal foreslå nytt navn på VG-huset. Det har seg nemlig slik at Aftenposten i sommer flytter fra Postgirobygget og inn i VG-huset, beliggende i herlige Akersgata.

Og i den forbindelse pågår det en navnekonkurranse der VG-folk skal få lov til å bestemme navn på møterommene, mens medarbeidere i Aftenposten skal være invitert til å være med og bestemme nytt navn på det som er VG-huset. Dette er en kime til småbråk. Vi iler til å fortelle at begge mediehusene seiler under det store tankskipet «Mitt Schibsted er lastet med arroganse».

VG-folk er kjappe i replikken og tyr til rettferdig harme og ironi over navnekonkurransen. Vi skjønner dem. Ikke tøys med VG-huset, Akersgatas siste bastion. Aftenposten feiget ut, som Dagbladet, og forlot den historiske avisgata og når «Tanta» nå kommer krypende tilbake, med NU og EFTER, må de være ydmyke.

Alltid foran (og litt bakpå), altså vi som forsøker å være de tøffeste gutta og jentene i den tabloide klassen, vil gjerne mekle mellom Tanta og svirebroren og foreslår at fellesbygget blir hetende Harald Stanghelles Palass. Heisene kan hete Sundar. Møterommene numres fra «40 til 45», mens nødutgangene blir fine som Anders, Fridtjof, Laffen, SorryTorry, Pedro og Rie.

Samtidig, det er nok sunt at VG får sømmelige Aftenposten i nærheten av sproget etter gårsdagens 2. leder, eller 2. lederhosen som den vel også kan kalles, der de smalt til med følgende: «Den skjegget dame vant Melodi Grand Prix. Utfordrere neste år er kjempeapen fra Borneo og den syngende kamel». Denne er innklagd til Pressens Faglige Utvalg.

Vi våger påstanden - uten faktagrunnlag - at nevnte leder ganske sikkert ble nedtegnet av en gammel gris.