VG inngikk forlik med Kausland

Kreftoppslaget havnet ikke i retten.

(Dagbladet.no): VG har inngått forlik med Grethe Kausland etter at avisen 17. februar 2006 hadde et oppslag over førstesiden som fortalte at Kausland var behandlet for kreft, melder NA24 Propaganda.

Kauslands datter, Janne Kausland, klagde oppslaget inn for Pressens faglige utvalg, og fikk medhold av utvalget, som mente avisen hadde brutt god presseskikk fordi det ikke vist «respekt for menneskers privatliv».

Deretter gikk Kausland til sivilt søksmål mot avisen:

- Dette er blant de styggeste presseetiske overtramp jeg noensinne har sett. Ut over det vil jeg ikke kommentere saken, sier Kauslands advokat Ola Lunde til Dagbladet den gangen.

Kausland krevde 650 000 kroner, og vant saken, men ble tilkjent 320 000 kroner i forliksrådet, et beløp som likevel var norgeshistoriens største i en slik sak.

- Dette er helt ute av proporsjoner. Oppreisningsbeløpet er mange ganger høyere enn det som har vært idømt tidligere i tilsvarende saker i Norge, sa VGs redaktør, Bernt Olufsen til Dagbladet etter rettssaken.

VG anket dommen, og skulle etter planen møte Kausland i retten i morgen. Nå har partene i stedet inngått forlik. Detaljene rundt forliket blir holdt hemmelig:

- Ja, jeg kan bekrefte forliket, men ut over det har jeg ingen kommentar, sier VGs sjefredaktør, Bernt Olufsen, til NA24 Propaganda.

INNGIKK FORLIK: Grethe Kausland og VG. Foto: SCANPIX
INNGIKK FORLIK: Grethe Kausland og VG. Foto: SCANPIX Vis mer