VG legger seg flate etter siteringsblemme

Beklager manglende kreditering av P3-dokumentar.

BEKLAGER  Jane Throndsen, magasinredaktør i VG, beklager den manglende siteringen. Foto: Agnete Brun / DagbladetFoto: Agnete Brun / Dagbladet Magasinet
BEKLAGER Jane Throndsen, magasinredaktør i VG, beklager den manglende siteringen. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Foto: Agnete Brun / Dagbladet Magasinet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For to år siden lagde Anne Dorte Lunås P3-dokumentaren «Ingvild uten Sigrid», om Ingvild Røsand som mistet tvillingsøsteren Sigrid i en bilulykke.

- Putt på kreditering 2. april hadde VG helg en reportasje om akkurat samme historie. Det fikk Lunås til å reagere.

Hun skrev følgende på sin Facebook:

«Hei VG. I helgen har dere solgt aviser med en forsidereportasje som er kliss lik den jeg lagde i 2014. Samme case, samme perspektiv. Men ingen kreditering. "Ingvild uten Sigrid" er kanskje den sterkeste historien jeg har skrevet og laget radio om til nå, og dere har skrevet historien på nytt. Mange passasjer er nesten identiske. Putt en kreditering av NRK og P3 Dokumentar inn i begynnelsen av reportasjen, og frekkhetsgraden synker betraktelig.»

- Jeg syns det er slett journalistikk å legge seg så tett opptil en annen featurereportasje, uavhening av kreditering, sier Lunås til Dagbladet.

VG beklager En beklagelse kommer på trykk i VG.

- Denne VG-reportasjen var inspirert av, og plukket opp fra NRK P3 Dokumentar, og VG beklager at verken radiokanal eller journalist ble kreditert i artikkelen. Frilansjournalisten som laget reportasjen for VG gjorde oss oppmerksom på at P3 hadde sendt en dokumentar om Ingvild og hennes vei videre etter tapet av tvillingsøsteren, sier redaktør i VG Helg, Jane Throndsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer