VG må betale Dagbladet 24 millioner

Forlik i Nettby-saken.

FORNØYD:
Administrerende direktør i VG, Torry Pedersen, er fornøyd med å få saken ut av verden.
 Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FORNØYD: Administrerende direktør i VG, Torry Pedersen, er fornøyd med å få saken ut av verden. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I dag ble det inngått forlik i den såkalte Nettby-saken mellom Nettby Community AS og DB Medielab.

Nettby Community betaler som fullt og endelig oppgjør 24 millioner NOK til DB Medialab.

DB Medialab gikk til sak mot programmerer Fredrik Kristiansen og VG Multimedia i 2008. Kristiansen jobbet i DB Medialab fra 2000 til våren 2006 og var sentral i oppbyggingen av Dagbladets nettsamfunn Blink, før han gikk over til VG Multimedia og på kort tid bygget opp Nettby.

Svært uenige Dagbladet mente blant annet at Kristiansen opptrådde illojalt, og at han stjal med seg Blinks kildekode. Blink ble nærmest utradert da VG startet Nettby, og partene har vært svært uenige om hvor stort tapet har vært for Dagbladet.

Et anslag har vært 609 millioner kroner, et annet var 165 millioner kroner.

VG fikk på sin side en egen ekspertberegning som anslo tapet til null kroner. Hvor stor en eventuell erstatning skulle være, var overlatt til retten å avgjøre.

Kravet frafalles I forliket fastlås det at «det ikke er grunnlag for å hevde at hele eller deler av Nettby er utviklet på grunnlag av kopiert kildekode fra Blink. Kravet overfor Fredrik Kristiansen og VG Multimedia frafalles».

Samtidig erkjenner Nettby Community AS at «DB Medielab med utgangspunkt i sakens samlede dokumenter kunne mene at det hadde funnet sted rettsstridige handlinger. Partene er enige om at en mer tillitsfull dialog kunne ha ryddet saken av veien på et langt tidligere tidspunkt».

- Det ligger i sakens natur at man aldri skal være helt fornøyd med et forlik. Slik er det denne gangen også. Men jeg synes at det er godt at vi får saken ut av verden, sier John Arne Markussen, konserndirektør i Berner Gruppen, til Dagbladet.

- Vi har hele tida vært sikre på at vi har hatt en god sak, men vi vet at det kan være utfordrende å nå fram i rettsystemet, særlig når det gjelder å få høye beløp i erstatning. Derfor vil jeg si at dette er et godt resultat, sier han.

- Personlig belastning Også administrerende direktør i VG, Torry Pedersen, er fornøyd med utfallet.

OGSÅ FORNØYD: Konserndirektør i Berner Gruppen, John Arne Markussen, er fornøyd med resultatet.
Foto: ESPEN RØST/Dagbladet
OGSÅ FORNØYD: Konserndirektør i Berner Gruppen, John Arne Markussen, er fornøyd med resultatet. Foto: ESPEN RØST/Dagbladet Vis mer

- Det er bra at begge parter har kommet fram til at vi kan sette en stopper for denne saken. Jeg er fornøyd med at saken er brakt til en ende, sier Pedersen til Dagbladet.

Ifølge Pedersen er det først og fremst økonomiske hensyn som er grunnen til at VG går med på forliket.

- Vår vurdering er at saken hadde kommet til å gå i tre rettsinstanser. Allerede er den blitt meget omfangsrik. Å kjøre den i tre rettsinstanser ville blitt veldig dyrt. Begge parter ville trolig ha måttet dekke sine egne utgifter. Det er rene prosessøkonomiske hensyn som ligger bak forliket for oss, i tillegg til personlige hensyn. Denne saken har naturlig nok vært en stor personlig belastning for Fredrik Kristiansen, sier Pedersen.

Kristiansen sier selv at det blir veldig godt å endelig kunne se framover igjen.

- Jeg synes det er veldig godt at Dagbladet har frikjent meg på alle punkter, og at vi endelig har fått et forlik. Det er godt at den lange saken er over. Jeg skal ta meg en veldig lang ferie nå, for å si det sånn, sier han til Dagbladet.

NETTBY-SAKEN

* Programmerer Fredrik Kristiansen jobbet i DB Medialab fra 2000 til våren 2006. Han var sentral i oppbyggingen av Dagbladets nettsamfunn Blink, før han gikk over til VG Multimedia og på kort tid bygget opp Nettby.

* DB Medialab har gått til sak mot Kristiansen og VG Multimedia.

* Nettsamfunn er møteplasser på internett hvor brukerne kan kommunisere med hverandre.

* Blink er i dag utradert. Nettby har 752.000 medlemmer, men mister nå brukere og trafikk.

* Kristiansen solgte i 2008 ti prosent av Nettby Community til VG Multimedia for 18,6 millioner kroner.

Kilde: Dagens Næringsliv/ Dagbladet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer