Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

VG må punge ut for bildeblemme

Seks VG-ansatte så ikke at pastoren på bildet var en annen enn Helge Fossmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): VG er dømt til å betale pastor Johan Grimborg 100.000 kroner i erstatning, etter at avisa to ganger brukte et bilde av ham i artikler om den nå drapsdømte pastor Helge Fossmo, melder Dagens Næringsliv (DN).

Bildene ble brukt i forbindelse med to artikler om etterforskningen rundt drapssiktede pastor Helge Fossmo i januar i fjor. VG må punge ut 100.000 kroner i erstatning til Grimborg, samt dekke hans saksomkostninger på 80.000 kroner, til tross for at Oslo tingrett mener at avisa ikke opptrådte uaktsomt.

Retten har også fastslått at VGs kontrollrutiner ikke er for dårlige. Hele seks VG-ansatte hadde vurdert bildet før det kom på trykk - uten at noen av dem klarte å se forskjell på Grimborg og Fossmo, som begge tilhørte samme menighet.

Tingretten slår imidlertid fast at den feilaktige bildebruken er i strid med Åndsverkloven, og VG må derfor betale deler av fortjenesten fra de to dagene i erstatning til pastor Grimborg, skriver DN. VGs advokat Cato Schiøtz sier at avisen ikke har tatt stilling til om saken skal ankes.

<B>TIL FORVEKSLING LIK? </B>Pastor Johan Grimborg, som tilhørte samme menighet som den drapsdømte pastoren Helge Fossmo, får 100.000 kroner i erstatning av VG for bruken av dette bildet.
<B>DRAPSDØMT: </B>Helge Fossmo ble dømt til <a href=http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/01/04/419299.html>livstid i fengsel</a> for drapet på sin kone Alexandra Fossum.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!