Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

VG nedbemanner

30 000 ned i opplag. Nå kommer kuttene.

(Dagbladet.no): Akersgatas nettaviser går så det griner, mens opplagstallene til VG og Dagbladets papirutgaver er mindre lysting lesning for eiere og ansatte. I fjor gjennomførte Dagbladet en større nedbemanning, nå kommer VG etter.

- Det er ingen vei utenom kutt i bemanningen, sier personal- og informasjonsdirektør Øyvind Næss i VG til Kampanje.

I dag ble de ansatte i VG orientert om dette i et allmøte. Neste uke vil styret vedta hvor omfattende nedbemmaningen blir.

- Vi har laget en bruttoliste over alt vi kan kutte på kostnadssiden nå, og så må vi gjøre noen valg. Ettersom vi nå har tatt alt vi kan ta av variable kostnader er det bemanningsreduksjoner som står igjen, sier Næss til kampanje.

Norges største avis sliter med en opplagsnedgang på 30 000 i forhold til i fjor, og annonseinntektene har sunket med ti prosent.

Det er dramatisk for VG, selv om avisa tidligere har hatt store overskudd. Disse overskuddene har utgjort mye av inntjeningen til Schibsted, som eier VG.

Sven Arne Buggeland, leder i VGs redaksjonsklubb, sier til Propaganda at de ikke vil akseptere oppsigelser, og at nedbemmanningen må basere seg på frivillige ordninger som førtidspensjoner og sluttpakker.

- Det vil ikke være nok med førtidspensjon, så det er ganske klart at det går mot et generelt tilbud om sluttpakker, sier Buggeland.

KRISE I VG: Opplaget stuper, og avisa må nedbemanne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling