Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

VG nedproriterer bøker og forfatterstemmer

Bokanmelderne i avisa reagerer.

-TRIST OG SKUFFENDE: Forfatter og VG-anmelder Ingvar Ambjørnsen reagerer på at VG skal kutte bokanmeldelser: - Særlig de nye pennene vil få store problemer med å bli sett og solgt, sier han til boknettstedet bok365.no. Foto: Bjørn Langsem
-TRIST OG SKUFFENDE: Forfatter og VG-anmelder Ingvar Ambjørnsen reagerer på at VG skal kutte bokanmeldelser: - Særlig de nye pennene vil få store problemer med å bli sett og solgt, sier han til boknettstedet bok365.no. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

VG kutter sterkt i antall bokanmeldelser. Det melder bok365.no.

Kjente forfattere -Det er trist og skuffende, men det kommer ikke som noen overraskelse, sier Ingvar Ambjørnsen til Bok365.

Dette er VGs mest kjente anmelderstemmer:

Tom Egeland, Sindre Hovdenakk, Ingvar Ambjørnsen, May Grethe Lerum og Knut Faldbakken.

Fryktelig leit Forfatter og VG-anmelder Tom Egeland forteller til Bok 365 at han fått beskjed om kutt i antall bokanmeldelser i VG.

- Jeg synes det er fryktelig leit, både for VGs lesere og ikke minst for alle de forfatterne som nå ikke får sine bøker anmeldt i avisen.

- Det er et generelt problem at det er altfor få bøker som blir anmeldt og omtalt. Nå vil det bli enda færre, sier Egeland til Bok365, som legger til han forstår at mediene har tøffe tider.

- Brutalt Tidligere Dagbladet-journalist og nåværende redaktør av Prosa og nestleder i Kritikerlaget Sindre Hovdenakk er blant VG-anmelderne som mottar budskapet med «sjokk og vantro»:

- Det er ganske brutalt, ja.

Til Bok 365 sier han videre at det ikke kom overraskende, men reagerer på omfanget:

- At det skulle bli såpass omfattende, var overraskende. Dessverre ser vi kutt i anmeldervirksomheten flere steder og det er jo trist, sier Hovdenakk til Bok365.

- Ikke slutte - bare redusere Øystein Milli, leder for VGs kultur og underholdningsavdeling Rampelys, sier til BOK365 at det er riktig at anmelderne har fått beskjed om kutt i anmeldelsene, men han avkrefter at avisen skal slutte å anmelde bøker.

- Vi vil ikke slutte med bokanmeldelser, men vi skal redusere antallet, sier han.

Han forteller at VG, som andre mediehus, må tenke nytt - og lover overfor Bok365 at avisa skal fortsette å bruke mye tid og ressurser på litteraturstoff.

REAGERER, MEN KAN FORSTÅ: Krimforfatter Tom Egeland er blant VG-anmelderne som reagerer på og synes det er trist at avisa kutter antallet bokanmeldelser. Foto: Jørn H. Moen
REAGERER, MEN KAN FORSTÅ: Krimforfatter Tom Egeland er blant VG-anmelderne som reagerer på og synes det er trist at avisa kutter antallet bokanmeldelser. Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media