Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

VG Nett deler ut gule kort

VG Nett mener at TV 2 Nettavisen stjeler stoff fra dem. Derfor la avisen ut felle ved å dele ut fiktive gule kort i en fotballkamp. Og TV 2 Nettavisen bet på agnet.

I nettverdenen handler det ofte om å være først ute med en sak eller et resultat. Den som er først ute ofte får mange lojale lesere som ønsker å være oppdaterte på det aller siste. Direktereferater av fotballkamper er en måte å vinne nettkrigen på. Både Dagbladet.no, VG Nett og TV 2 Nettavisen satser på slik referater.

Men i VG Nett har journalisten en stund lurt på om TV 2 Nettavisen bare kopier informasjon fra VG utsendte reportere på kamper i stedet for å sende eget mannskap. Det skjedde i går.

VG Netts egne kort

Cupkampen mellom Lyn og Ullensaker/Kisa, som endte 4-1 til Oslo-klubben, var ikke akkurat den mest spennende kampen i kongeriket i går kveld. Men VG Nett var på plass på Ullevål og sendte inn løpende kampreferat til nettredaksjonen. Opplysninge ble lagt ut. TV 2 Nettavisen derimot glimret med sitt fravær på Ullevål. Likevel sendte de stoff ut fortløpende. Da tildelte likegodt VG Netts journalist et gult kort til Tommy Berntsen etter 35 minutters spill. Og sannelig fikk ikke Berntsen se det gule kortet hos nettkonkurrenten også. Men Berntsen hadde i virkeligheten aldri fått noe kort.

Økte krav til nettmediene

- Jeg er ikke ekstremt moralsk forarget over dette, for ingen av nettavisene har verdens reneste bo. Men det er synd at slikt skjer, sier redaktør Torry Pedersen i VG Nett til Dagbladet.no.

Han mener det er dumt fordi nettmedier i Norge er i ferd med å bli mer profesjonelle og et massemedie som dominerer. Dermed øker også kravene til nettmediene og det de presenterer.

- Jeg synes det er teit av TV 2 Nettavisen å holde på slik. Ingen tjener på det på lang sikt, i hvertfall ikke TV 2 Nettavisen, om noen leser dem bortsett fra oss som jobber i VG Nett, Dagbladet.no og andre mindre nettsteder, sier Pedersen.

I TV 2 Nettavisen arbeidet redaksjonsledelsen i går kveld med å finne ut hva som hadde gått galt.

- I utgangspunktet følges kampene via web-tv. Jeg vet ikke hva som har skjedd i dette tilfellet. Vi prøver å komme i kontakt med journalisten som skrev saken og før jeg får snakket med vedkommende kan jeg ikke kommentere mer. Men vi bestreber oss alltid på å gjøre ting mest mulig korrekt, sier sportssjef Jon Hagebø i TV 2 Nettavisen til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media