DEBATT

VG og NRK skaper konspirasjonsteorier

Det er dypt uredelig.

KONSPIRASJONER: Innleggsforfatteren reagerer på medienes dekning av en nå slettet kommentar på Knut Arild Hareide-rådgiver Emil André Erstads (til venstre) Facebook-status. Foto: Henning Lillegård
KONSPIRASJONER: Innleggsforfatteren reagerer på medienes dekning av en nå slettet kommentar på Knut Arild Hareide-rådgiver Emil André Erstads (til venstre) Facebook-status. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

På Facebook-veggen til Knut Arild Hareides nærmeste rådgiver Emil André Erstad, skriver AUF-er Emilie Bersaas «Tenk når vi skåla med cava i Berlin for 3 år siden, la planer og drømte om dette». Ikke lenge etter slettes meldingen. Er det en konspirasjon?

Det er inntrykket både VG og NRK ønsker å skape i to parallelle saker, som blir slått stort opp på deres respektive forsider. NRK har tittelen «Hareide-rådgiver skålte i cava med AUF-topp: Avviser hemmelig plan». VG følger på med: «Tidligere AUF-nestleder til Hareide-rådgiver om KrF: 'skåla med cava (...), la planer og drømte om dette'». Dagbladet følger på med en klipp-og-lim-sak fra de andre mediene.

Våre to største mediehus gir leseren inntrykk av at Hareides venstredreining er et resultat av et kuppforsøk, startet av hans rådgiver i samarbeid med en ung AUF-er. Intet mindre. Bakgrunnen er imidlertid tynn. Den er utelukkende basert på den nevnte meldingen på Erstads åpne Facebook-vegg. Men ikke nok med det.

For alle som vil se må det være åpenbart at meldingen er ment som en spøk. Ja, trolig refererer spøken til en diskusjon om mulighetene for et samarbeid mellom KrF og Ap over noen glass musserende. Men at det er en spøk er likevel åpenbart. Hvis det virkelig var snakk om en konspirasjon, ville en av de sentrale partene tatt seieren på forskudd på Facebook for alle til å se? Ville de skrevet meldingen med blunkesmiley? Selvfølgelig ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.