VG og Sofie inngår forlik

- Saken er ute av verden, sier advokat Knut-Asbjørn Solevåg til Dagbladet.

BURDE BEKLAGET TIDLIGERE: Gard Steiro, redaktør i VG, mener en serie omstendigheter har gått galt før og etter publisering av Giske-saken. Og mener de burde beklaget tidligere. Reporter: Angelica Hagen og Johannes Fjeld. Video: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VG og Sofie Bakkemyr har inngått forlik. Dette melder Journalisten.

- Partene har kommet til enighet, og saken er ute av verden, sier advokat Knut-Asbjørn Solevåg til Dagbladet. Han representerer Bakkemyr.

Solevåg sier partene har avtalt at de ikke diskuterer detaljer i saken. Dette bekrefter stabssjef Øyvind Næss i VG overfor Journalisten.

Det var i august at Solevåg fortalte at de ikke utelukket rettslige skritt mot VG.

- Etter den fellelsen som nå foreligger, er det i tråd med det vi har sagt før: at det er naturlig å fremme krav mot VG for utgiftsdekning. Etter min oppfatning er det også grunnlag for å høre om de er villige til å gi en oppreisning for den belastingen Sofie har vært utsatt for, sa Solevåg til Dagbladet den gangen.

- Fornøyd

Kravet om oppreisning ble til slutt sendt i september, ifølge Dagens Næringsliv.

Bakgrunnen var at VG ble felt for fem brudd på Vær varsom-plakaten av Pressens faglige utvalg (PFU) for den omstridte «dansevideosaken» om Sofie (27) og Trond Giske på Bar Vulkan. Avisa hadde i forkant selv erkjent at de hadde brutt god presseskikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.