Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

VG-profil blir direktør i Aller

Reporter Mads A. Andersen (35) slutter i VG etter 11 år.

TIL ALLER: VG-profil Mads Andersen blir direktør for video i Aller-konsernet.
TIL ALLER: VG-profil Mads Andersen blir direktør for video i Aller-konsernet. Vis mer

I dag er det klart at VG-journalist Mads A. Andersen (35) blir direktør for video i Aller-konsernet. Andersen er en av VGTVs mest erfarne profiler, og har vært sentral i etableringen av VGs tv-satsing.

I Aller vil han få ansvaret for oppbyggingen av Dagbladet TV, samt web-TV-satsingen for andre kjente merkevarer som Se og Hør, KK og SOL.

- Dette er en fantastisk utfordring, og med den unike sammensetningen av merkevarer som Aller Media har, er mulighetene store. Dette er en stor mulighet, og et eventyr jeg gjerne vil være med på, sier Andersen til Dagbladet.

Drømmejobb

Andersen pakker dermed ned arbeidsplassen i Akersgata etter snart 11 år i VG-systemet. Før VG jobbet han i NRK, Se og Hør og Fredriksstad Blad.

- Det blir trist og emosjonelt å forlate VG. Jeg har vært i VG-huset i nesten hele mitt voksne jobb-liv. Men på et tidspunkt er det på tide å flytte hjemmefra. Jeg går fra en drømmejobb til en annen drømmejobb, sier han, og understreker at han ikke var i tvil om at han skulle takke ja til jobben i Aller-konsernet.

- Dette er en av de mest spennende jobbene i Medie-Norge akkurat nå.

Mer levende bilder

Alexandra Beverfjord, sjefredaktør i Dagbladet, er svært glad for at Andersen kommer inn for å lede dette arbeidet.

- For Aller blir det viktig å satse på levende bilder i åra framover. Vi vet at publikum forventer stadig mer levende bilder innenfor en rekke stoffkategorier på mobil og nett. Særlig kommer dette til uttrykk i nyhetsjournalistikken, der levende bilder av breaking news er forventet del av dekningen, sier sjefredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord.

I dag er video ofte integrert som et element i artikler. Beverfjord forteller at man framover vil vi se at flere saker kun består av levende bilder med tekst på mobil.

- Det er avgjørende at vi jobber med levende bilder slik at det gir en best mulig brukeropplevelse på den minste skjermen, sier hun, og legger til at måten publikum vil ha levende bilder på mobil er radikalt ulik måten publikum vil ha levende bilder på TV.

Verdens lengste TV-intervju

De siste åra har Andersen vært med å utvikle programkonsepter for VGTV, og er i dag sentral i kanalens aktualitetsredaksjon.

Andersen var blant annet programleder for VGTVs sendinger fra 22. juli-rettssaken i 2012.

I 2013 sto han bak og gjennomførte verdens lengste intervju, og reporteren har også utviklet VGs sjakksatsing. Videre har Andersen erfaring som frontsjef og nyhetsleder i VG Multimedia.

- Mads har tung innsikt i hvordan man jobbe med web-TV fra idé til ferdig digital produksjon. Han er strategisk og engasjert. Han har i tillegg tung journalistisk erfaring, sier Beverfjord.

Aller Media er Norges fjerde største medieselskap med en omsetning på ca. 1,8 milliarder kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media