VG-rapporten kan havne i PFU

Sofies advokat bekrefter overfor Dagbladet at også VGs gransking av seg selv kan bli klaget inn til PFU.

RAPPORTEN: VG brukte nesten en måned på å skrive sin journalistiske evaluering. Ifølge Dagbladets opplysninger fikk aldri Sofie anledning til å hindre publisering av upublisert materiale eller godkjenne sitater gitt i en situasjon ikke definert som et intervju. Rapporten kan nå bli klaget inn til PFU på dette grunnlaget. Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken var ansvarlig for rapporten. Bak sjefredaktør Gard Steiro. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
RAPPORTEN: VG brukte nesten en måned på å skrive sin journalistiske evaluering. Ifølge Dagbladets opplysninger fikk aldri Sofie anledning til å hindre publisering av upublisert materiale eller godkjenne sitater gitt i en situasjon ikke definert som et intervju. Rapporten kan nå bli klaget inn til PFU på dette grunnlaget. Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken var ansvarlig for rapporten. Bak sjefredaktør Gard Steiro. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går meldte TV 2 at Sofie kommer til å klage VG inn for PFU. Sofie sto fram hos TV-kanalen og fortalte at hun følte seg feilsitert, dårlig behandlet og presset av VG og deres politiske journalist, Lars Joakim Skarvøy.

Dagbladet får i dag bekreftet fra Sofies advokat at klagen ikke nødvendigvis bare gjelder VGs opprinnelige artikkel, men også kan rette seg mot VGs egen rapport, publisert en måned etter at den opprinnelige saken ble publisert.

- Vi har ennå ikke konkludert, men rapporten er en del av vurderingen. Vi overveier om det er begått nye eller andre brudd på god presseskikk i rapporten, sier advokat Knut-Asbjørn Solevåg til Dagbladet.

Bakgrunnen er ifølge advokaten at rapporten kan ha brutt Sofies vern som kilde, selv om Sofie på forhånd var klar over at rapporten ble offentliggjort.

Sofie har lest gjennom denne saken og ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentar utover det advokaten sier. Se nederst i saken for VGs svar.

«Uprofesjonell kilde»

I arbeidet med rapporten, som ble ledet av nyhetsredaktør Tora Håndlykken, fikk Sofie anledning til å gå gjennom hva som sto der og komme med sine innvendinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer