Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

VG-redaksjonen slankes med 66 årsverk

Ansatte må slutte frivillig før 2. oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kl. 14 i formiddag startet allmannamøtet hvor VG presenterte sin spareplan. Norges største avis skal kutte kostnadene med 100 millioner kroner, og det betyr at staben må slankes.

Journalisten.no skriver at VG-redaksjonen må kutte 66 årsverk. Administrasjonen skal slankes med 26 årsverk, og til sammen skal 92 årsverk bort.

Ifølge NA24 Propaganda har de ansatte frist til 2. oktober. Om ikke et betydelig antall ansatte bestemmer seg for å gå frivillig, vil det bli oppsigelser.

Ifølge Propaganda er det i sentralredaksjonen de største kuttene vil være. Avdelingene produksjonsstyring og korrektur legges blant annet ned.

Videre skal 25 personer bort i administrasjonen, samt tre personer i marked og utviklingsavdelingen. I redaksjonsledelsen skal seks stillinger bort, mens nyhetsavdelingen styrkes med fire stillinger.

Samfunnsavdelingne skal nedbemannes med tre stillinger, VG Hjelper Deg mister tre og et halvt årsverk, mens alle lokalkontorene mister én stilling hver, skriver Propaganda.

VG Multimedia inngår ikke i spareplanen.

Klubbleder Sven Arne Buggeland sa fredag til Dagbladet at det ikke er mange ansatte som har gitt uttrykk for at de ønsker sluttpakke:

LITEN INTERESSE: Få VG-ansatte har foreløpig sagt sagt seg villig til å ta sluttpakke, opplyste klubbleder Sven Arne Buggeland i forrige uke. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
LITEN INTERESSE: Få VG-ansatte har foreløpig sagt sagt seg villig til å ta sluttpakke, opplyste klubbleder Sven Arne Buggeland i forrige uke. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer

- Foreløpig er det bare et fåtall som har sagt ja til å ta sluttpakke, men det er mange som er i bevegelse, sa han.