Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

VG-redaktør brøt loven

Informerte ikke Oslo Børs om konas aksjekjøp.

FÅR ADVARSEL: Bert Olufsen får advarsel fra Kredittilsynet. Foto: Nina Hansen
FÅR ADVARSEL: Bert Olufsen får advarsel fra Kredittilsynet. Foto: Nina Hansen Vis mer

||| VGs sjefredaktør Bernt Olufsen brøt verdipapirhandelloven da han ikke informerte Oslo Børs om journalistkonas kjøp av Schibsted-aksjer, melder Journalisten.no.

Det er Kreditttilsynet som nå har konkludert i saken, og gitt Olfusen en advarsel.

Ifølge Journalisten.no har kona, VG-journalist Jorun Stølan, kjøpt aksjer flere ganger i løpet siden 90-tallet. Som redaktør siden 1994,  har Olufsen vært primærinsider i Schibsted, og dermed pliktig til å informere om alle handler av Schibsted-aksjer foretatt av ham selv eller nærestående personer.

En advarsel bertyr at nye brudd på loven vil bli anmeldt.

- Slike advarsler gir et varsku til primærinnsideren om at Kredittilsynet vil anmelde forholdet, dersom det i framtiden konstateres nye brudd. I denne saken ble advarsel ansett som en riktig reaksjon, idet det dreiet seg om relativt små kjøp som ble handlet over en lang tidsperiode, sier seksjonssjef Geir Holen i Kredittilsynet til Journalisten.no.

Jorunn Stølan eier 819 aksjer i Schibsted, til en verdi av  73.500 kroner. Sammen med nærestående personer er Bernt Olufsen totalt registrert med 16.846 Schibsted-aksjer, som i dag er verdt 1.511.000 kroner, melder Journalisten.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media