VG retter tre Giske-saker

Retter feil i tre saker om Trond Giske.

RETTER SAKER: VG retter tre saker om Trond Giske. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
RETTER SAKER: VG retter tre saker om Trond Giske. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Saken ble først omtalt av Dagens Næringsliv.

VG har mandag kveld publisert en kommentar signert redaktør Gard Steiro. Der kommer det fram at avisa har gått gjennom et tresifret antall artikler om Trond Giske og Arbeiderpartiet.

«Leserne fikk ikke tidsnok innblikk i enkelte anklager,» skriver Steiro, og peker på flere ting VG kunne gjort annerledes.

Han mener også at VG i større grad kunne problematisert om maktkamp påvirket Giske-prosessen, og at flere medier kunne vært mer kritiske til saksbehandlignen i Arbeiderpartiet.

Steiro skriver også at VG har dobbeltsjekket all skriftlig dokumentasjon, kontaktet kilder på nytt og lyttet til Giskes innvendinger i saken. Så ble det altså vurdert dit hen at tre saker rettes.

«VG konstaterte i en mellomtittel at Trond Giske nektet å delta i et møte med nå avdøde sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen. Det hadde vi ikke dekning for. VG publiserte også to ganger et sitat som slo fast at Giske hadde beklaget seksuell trakassering. Det er ikke riktig. Han hadde beklaget oppførselen sin, men bestred at han hadde trakassert noen i lovens forstand.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.