VG saksøkes:

VG saksøkes for bruk av klipp fra sportssendinger

Viaplay-eier Nordic Entertainment Group (Nent) saksøker VG for bruk av klipp fra deres sportssendinger i VGTVs sendinger.

VG: Administrerende direktør Thomas Manus Hønningstad mener at blant annet bundesligakamper med norske spillere, som Erling Braut Haaland, omfattes av nyhetsretten. Foto: Martin Meissner / AP / NTB
VG: Administrerende direktør Thomas Manus Hønningstad mener at blant annet bundesligakamper med norske spillere, som Erling Braut Haaland, omfattes av nyhetsretten. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi sendte et søksmål mot VG i desember. Bakgrunnen er bruk av klipp fra våre sportssendinger på deres nettside, sier sjef for ekstern kommunikasjon i Nent, Nicholas Smith, til E24.

Klippene det er snakk om, er blant annet mål i mesterligakamper, som Nent og TV 2 deler de norske rettighetene til.

VGTV mener derimot at de er innenfor den såkalte nyhetsretten.

- Nyhetsretten er hjemlet i norsk lov for å sikre en fri nyhetsformidling. Det er utbredt blant norske kringkastere. Vi og Nent er uenige i hvordan regelen skal praktiseres, sier administrerende direktør Thomas Manus Hønningstad til E24.

Han mener mesterligamål og nordmenn i Bundesliga, som Viaplay har rettighetene til, er klipp som omfattes av nyhetsretten.

En lignende konflikt oppsto i 2017 da TV 2 ble stevnet av Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball og Fotball Media for å ha vist mål fra eliteserien i sine TV-sendinger. Discovery satt og sitter på rettighetene.

Den gang valgte TV 2 å legge inn korte nyhetssendinger midt i programmet FotballXtra for å holde seg innenfor nyhetsretten.

Stevningen ble imidlertid stanset før den endte i rettslokalene.

Nent og VG møtes i Oslo tingrett over fire dager i slutten av august.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer