VG saksøkes:

VG saksøkes for bruk av klipp fra sportssendinger

Viaplay-eier Nordic Entertainment Group (Nent) saksøker VG for bruk av klipp fra deres sportssendinger i VGTVs sendinger.

VG: Administrerende direktør Thomas Manus Hønningstad mener at blant annet bundesligakamper med norske spillere, som Erling Braut Haaland, omfattes av nyhetsretten. Foto: Martin Meissner / AP / NTB
VG: Administrerende direktør Thomas Manus Hønningstad mener at blant annet bundesligakamper med norske spillere, som Erling Braut Haaland, omfattes av nyhetsretten. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi sendte et søksmål mot VG i desember. Bakgrunnen er bruk av klipp fra våre sportssendinger på deres nettside, sier sjef for ekstern kommunikasjon i Nent, Nicholas Smith, til E24.

Klippene det er snakk om, er blant annet mål i mesterligakamper, som Nent og TV 2 deler de norske rettighetene til.

VGTV mener derimot at de er innenfor den såkalte nyhetsretten.

- Nyhetsretten er hjemlet i norsk lov for å sikre en fri nyhetsformidling. Det er utbredt blant norske kringkastere. Vi og Nent er uenige i hvordan regelen skal praktiseres, sier administrerende direktør Thomas Manus Hønningstad til E24.

Han mener mesterligamål og nordmenn i Bundesliga, som Viaplay har rettighetene til, er klipp som omfattes av nyhetsretten.

En lignende konflikt oppsto i 2017 da TV 2 ble stevnet av Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball og Fotball Media for å ha vist mål fra eliteserien i sine TV-sendinger. Discovery satt og sitter på rettighetene.

Den gang valgte TV 2 å legge inn korte nyhetssendinger midt i programmet FotballXtra for å holde seg innenfor nyhetsretten.

Stevningen ble imidlertid stanset før den endte i rettslokalene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer