DEBATT

VG-Steiro: Norges dårligste sjef?

Gard Steiro bør vurdere å slå følge med Frithjof Jacobsen.

SJEF: Administerende og ansvarlig redaktør i VG, Gard Steiro, under gjennomgangen av medieåret 2018.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SJEF: Administerende og ansvarlig redaktør i VG, Gard Steiro, under gjennomgangen av medieåret 2018. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Fritjof Jacobsen har sluttet i jobben sin som kommentator i VG, etter å ha innledet et kjæresteforhold til en ledende politiker fra Arbeiderpartiet. Det var en riktig avgjørelse.

Slik VG har håndtert saken bør hans sjef, Gard Steiro, vurdere å slå følge.

Journalister og deres behov for tillit er i en særstilling. Det er derfor lett å forstå at saken er ubehagelig for VG. Det kan ikke være hyggelig for Steiro å se Trine Eilertsen slå fast det åpenbare faktum at det nå «er all grunn til å stille spørsmål ved VGs politiske kommentarjournalistikk det siste året».

En sak hvor en politisk kommentator har et forhold til en han skal vurdere og kommentere er pikant. Saken har krisepotensial for ei avis som lever av tillit.

Det er i kriser ledere viser hva de er laget av. Tar de kun hensyn til egeninteresse og bunnlinje eller er tar de helhetsansvaret de som ledere har for både mennesker, virksomheten og samfunnet for øvrig? Erfaringen viser at det ofte går dårlig med de førstnevnte.

Måten VG har kommunisert rundt saken etterlater et inntrykk av en ledelse som har fått panikk og ikke klarer tenke klart. Parallellen til hvordan Siv Jensen agerer hver gang en av hennes partifeller blir tatt for uanstendig atferd er nærliggende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer