VG trykte en måned gamle nyheter

Rapporterte fra festival som sluttet 15. juli.

(Dagbladet.no): Av og til går det litt fort i svingene også for Norges største avis. I gårsdagens papirutgave av VG, i sommerseksjonen Solsiden, kunne man lese en fyldig sak der kreftforsker Johan Moan ved Radiumhospitalet oppfordrer folk til å sole seg midt på dagen, stikk i strid med vanlig oppfatning. Grunnen er den høye produksjonen av vitamin D.

Så langt alt vel. Men artikkelen ledsages av en liten reportasje der frivillige ved Riddu Riddu-festivalen i Kåfjord intervjues om hva de synes om de nye funnene, og de uttrykker sin glede over finværet på festivalen.

«Deltakerne på Riddu Riddu lot seg ikke be to ganger da sola tittet fram i går. Margit Melvær (47), Jill Johansen (42), Ragnar Driveklepp (36) og Reidar Hansen (40) storkoste seg før kveldens begivenheter,» kan man lese i billedteksten under det svære hovedbildet. Og i brødteksten står det at «Festivalen fortsetter i helga med et rikholdig program».

Drar man til Kåfjord til helga for å få med seg slutten av den tradisjonsrike urfolksfestivalen, blir man imidlertid skuffet. Riddu Riddu ble nemlig arrangert for nesten en måned siden, mellom 10. og 15. juli. At Reidar Hansen fylte 40 «i dag», som det står, stemmer heller ikke, han fylte år 12. juli.

Det er i skrivende stund ikke mulig å få en kommentar fra VGs desk, men det som trolig har skjedd, er at saken ble produsert som en dagsaktuell sak for en måned siden, men av en eller annen grunn ble liggende helt til nå, uten å bli justert for tida som har gått.

GAMMELT NYTT: Riddu Riddu-deltakerne var fornøyde over finværet - for en måned siden. Foto: RALF LOFSTAD
GAMMELT NYTT: Riddu Riddu-deltakerne var fornøyde over finværet - for en måned siden. Foto: RALF LOFSTAD Vis mer