VG beklager i Trond Giske-saken

VG ventet en måned med å fjerne omstridt sitat

Kvinnen i dansevideoen med Giske sa til VG-redaktøren at hun ikke hadde opplevd møtet med Giske som problematisk. Likevel tok det en måned før sitatet ble fjernet.

BEKREFTER: VG-redaktør Gard Steiro bekrefter at han snakket med Sofie (27) samme dag som VGs artikkel ble publiser. Foto: NTB Scanpix
BEKREFTER: VG-redaktør Gard Steiro bekrefter at han snakket med Sofie (27) samme dag som VGs artikkel ble publiser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en alvorlig feil. Den er ikke representativ verken for kulturen eller arbeidsmetodene i VG, sier ansvarlig redaktør Gard Steiro til Dagbladet om VGs artikkel om dansevideoen på Bar Vulkan i Oslo.

Kvinnen i dansevideoen med Trond Giske, Sofie (27), sto onsdag fram i et lengre intervju med TV 2. Der forteller hun at hun angrer på møtet med VG-journalist Lars Joakim Skarvøy, og retter kritikk mot VGs framstilling av saken.

- Verre enn det var

VGs artikkel ble publisert torsdag 21. februar. Her var Sofie sitert anonymt på det følgende:

«Vi danset og hadde det hyggelig, så ble det litt mye, så jeg og venninnen min dro derfra».

Sitatet er nå fjernet i sin helhet fra saken.

Til TV 2 sier Sofie at hun ikke sa dette, og at sitatet ikke ivaretar hennes opplevelse. Hun sier hun forklarte dette for Skarvøy, og ba ham endre sitatet.

Kort tid etter VGs opprinnelige sak, publiserte NRK en sak med overskriften «Kvinnen som danset med Giske: - Det ser verre ut enn det var».

Her understreket Sofie til NRK at hun hadde opplevd situasjonen som uproblematisk, og at det var hun og venninnen som hadde tatt kontakt med Giske, og ikke omvendt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer