Henrik Ingebrigtsen snakket ut:

VGTV fjernet Ingebrigtsen-podkast

Den nyeste episoden av VGTV-podkasten «Hvordan har du det, mann?» ble fjernet kort tid etter at den ble publisert mandag morgen.

BLE FJERNET: Mandag morgen ble podkastepisoden hvor Henrik Ingebrigtsen gjestet «Hvordan har du det, mann?» med Erik Follestad fjernet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
BLE FJERNET: Mandag morgen ble podkastepisoden hvor Henrik Ingebrigtsen gjestet «Hvordan har du det, mann?» med Erik Follestad fjernet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag morgen ble det publisert en ny episode av Schibsted-podkasten «Hvordan har du det, mann?», ledet av VGTV-profil Erik Follestad (32).

Kort tid etter, ble podkasten fjernet.

Ukas gjest var friidrettsstjerne Henrik Ingebrigtsen (31), som blant annet snakket ut om hvordan forholdet til far Gjert Ingebrigtsen er på nåværende tidspunkt.

Gangen i podkasten er at kjente profiler snakker med Follestad om følelser, gjerne knyttet til vanskelige perioder i livet.

Flere medier siterte det Ingebrigtsen sa i VG-podkasten mandag morgen, deriblant Dagbladet.

- Forutsetningene var brutt

Redaktør i VGTV, Rolf Sønstelie, sier til Dagbladet at det mandag morgen kom innsigelser fra Henrik Ingebrigtsen, etter at VG hadde publisert sak om det som kom fram i episoden.

- Hans opplevelse er at forutsetningene for intervjuet er brutt. Det har vi valgt å lytte til, særlig i en podkast som denne, som handler om menn og følelser. Derfor klipper vi ut sekvensen som handler om forholdet til faren, sier Sønstelie til Dagbladet.

Mandag ettermiddag er den nye versjonen av episoden publisert igjen.

Han sier videre at beslutningen om å fjerne episoden ble tatt på redaktørnivå i VG. Han er selv redaktør for innholdet.

- Trodde alt var greit

Sønstelie sier videre at forutsetningen for at Ingebrigtsen skulle stille opp i podkasten var at han ikke ønsket å snakke om familien og trener-bruddet med faren.

- Vi mente at det likevel var naturlig å stille noen spørsmål om hans egne følelser og opplevelser i denne situasjonen, som han svarte på. Når han fikk en dårlig opplevelse av det i etterkant, tar vi det til oss og lytter til det, sier Sønstelie, og fortsetter:

- Vi vil ikke at gjester skal sitte igjen med en dårlig opplevelse etter å åpnet opp om personlige følelser i en podkast i VG, sier Sønstelie.

Han sier videre at tonen i studio, og etterpå var god.

- Det ble en fin og reflektert samtale. Vi trodde at alt var greit. At han ser annerledes på det i ettertid, respekterer vi, sier Sønstelie.

Max Social, som er et heleid datterselskap av VGTV AS, opplyste til Dagbladet mandag morgen at podkasten ble avpublisert siden de ikke har fått innholdet godkjent av Ingebrigtsen-familien.

Dagbladet har vært i kontakt med Henrik Ingebrigtsen. Han oppgir på sms at han ikke ønsker å kommentere saken.

Max Social har i tillegg til Follestad flere kjente VGTV-profiler i stallen. Blant andre «Spårtsklubben»-kollegene Mads Hansen og Ida Fladen.

SENKVELD: Henrik Ingebrigtsen mener lillebror Jakob har fått for lite bank i barndommen. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2. Video med tillatelse fra TV 2. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer