Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vi anmelder «Idol» - låt for låt

I kveld skal seerne bestemme hvilke to deltakere som blir finalister.

TRE SKAL BLI TO: Spenningen er til å ta og føle på når Norah, Marius og Ola i kveld skal kjempe om årets finaleplass. Foto: Thomas Reisæter / TV 2
TRE SKAL BLI TO: Spenningen er til å ta og føle på når Norah, Marius og Ola i kveld skal kjempe om årets finaleplass. Foto: Thomas Reisæter / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld var det Ola Reistad som måtte forlate «Idol». Det betyr at det blir Norah Benatia og Marius Samuelsen som skal kjempe mot hverandre i neste ukes finale.

Denne gangen framførte tre gjenværende deltakerne i kveld to låter hver. Sangene ble valgt ut av respektive dommerpanelet og plateselskapet Warner Music, som er selskapet Idol-vinneren får kontrakt med. Det er første gang deltakerne ikke velger låtene selv.

Her er vår dom:
Ola Reistad (17) synger «I will wait» av Mumford & Sons.

De britiske folke-rockernes banjoklimprende hit er en glimrende låt å sparke i gang kvelden med, men dessverre fungerer dommernes valg bare sånn halvveis for Ola. Han forsvinner litt for mye i låtas dype toner, og jeg hadde håpet på langt mer av energien som preger originalen.

Marius Samuelsen (18) synger «Love Runs Out» av OneRepublic.

Den trampeklapp-klare singelen fra 2014 gir Marius mer enn nok av muligheter til å få med seg publikum fra første sekund. I motsetning til Ola, eier han sin utvalgte oppgave på en overbevisende måte, og inntar rollen som selvsikker rockestjerne der han kjører seg opp mellom de to taktfaste trommeslagere han har med seg på scenen.

UNIK: Dagbladets anmelder «krevde» at Norah gikk videre etter hennes feilfrie versjon av Fugees sin klassike Roberta Flack-cover «Killing Me Softly».
UNIK: Dagbladets anmelder «krevde» at Norah gikk videre etter hennes feilfrie versjon av Fugees sin klassike Roberta Flack-cover «Killing Me Softly». Vis mer

Norah Benatia (19) synger «Love On Top» av Beyoncé.

Verden (og Norge) har Beyoncé-ferie om dagen, og Norah følte ikke overraskende presset da dommerne ga henne denne komplekse, gledesspredende av en låt å bryne seg på. 19-åringen har likevel full kontroll, og viser nok en gang hvorfor hun er den store favoritten foran den kommende finalerunde. Scene-sikker til tusen, og nailer selveste Queen Bee til tross for at hun er forkjølet.

Ola Reistad (17) synger «Thinking Out Loud» av Ed Sheeran

Den både minimalistiske og akustiske «Thinking Out Loud» er en populær coverlåt, men er takket sin enkle framtoning også enkel å rote seg bort i rent vokalmessig. Etter litt snubling i begynnelsen av sendingen, er Ola her derimot tilbake på hjemmebane, og leverer en gåsehud-framkallende versjon med ekstra dimensjon av den populære klinelåta. 

UJEVN: Etter et noe slapt Mumford & Sons-forsøk, hentet Ola seg inn igjen i runde to med en strøken Ed Sheeran-cover.
UJEVN: Etter et noe slapt Mumford & Sons-forsøk, hentet Ola seg inn igjen i runde to med en strøken Ed Sheeran-cover. Vis mer


Marius Samuelsen (18) «Sweet Dreams» av Eurythmics

Enda en tøff låt full av attitude for Marius, som tar rolle-oppgaven som Annie Lennox på strak arm. 18-åringens framførelse sklir nærmest ut i en rocke-opera-aktig versjon, som overkjører den mer elektro-baserte originalen på godt og vondt. Framførelsen hadde nok blitt litt vel pompøs for iPoden, men live fungerer dette som bare det.


Norah Benatia (19) synger «Killing Me Softly» av The Fugees (Roberta Flack-cover)

Å tolke Lauryn Hill er en kunstform det skal mye til å mestre, og jeg har ikke tall på hvor mange elendige versjoner jeg har hørt av Fugees sin klassiske cover av Roberta Flacks «Killing Me Softly With His Song». At Norah skulle levere også her, burde derimot ikke komme som noen overraskelse på noen. Her snakker vi uanstrengt soul-vokal man omtrent ikke har sett maken til i norsk musikkhistorie. Om dette skyhøye nivået ikke sikrer henne en finaleplass, så gir jeg opp. 

denne dzBottom-0 dzBottom-0

MIDTPUNKT: Marius imponerte med pompøse rockestjerne-takter da han framførte OneRepublics «Love Runs Out»
MIDTPUNKT: Marius imponerte med pompøse rockestjerne-takter da han framførte OneRepublics «Love Runs Out» Vis mer
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!