Vi anmelder «Idol»-finalen låt for låt

Hvem trekker det lengste strået av Jørn og Ingvar?

FINALSITER: Ingvar Olsen (t.v.) og Jørn Trollebø Kvalheim er årets «Idol»-finalister. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella pictures
FINALSITER: Ingvar Olsen (t.v.) og Jørn Trollebø Kvalheim er årets «Idol»-finalister. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I kveld skal de to finalistene synge tre låter hver. Et høydepunkt fra sesongen, en låt publikum har stemt frem og årets finale-singel.

Ingvar Olsen (24) fra Kvaløya: «Cheater?s Town» av Chris Isaak Det er lite som tyder på at det er finalekveld i blikket til Ingvar. Han har den samme roen som han har hatt gjennom alle finalerundene denne høsten. Mest på godt, men også litt vondt. Man kjenner den lune og fine klangen hans, det gladmelankolske lynnet og den litt beskjedne og jordnære fremtoningen. Han gjør alt som han skal her, men vi savner kanskje et ekstra gir. Litt mer sult i blikket.

Jørn Trollebø Kvalhiem (23) fra Måløy: «The Pretender» av Foo Fighters Tenning og energi er ikke noe Jørn mangler, det er sikkert. Han har bevist mange ganger at han kan sin Foo Fighters, og girstangen spretter ikke ut av posisjon denne gangen heller. Jørn gir på med det han har og synger med all den lungekapasiteten han har til rådighet. Det blir kanskje litt unyansert, men det skal ikke stå på innsatsen. Om det holder til seier får vi vite om kort tid.

Seernes valg: Ingvar Olsen: «One Night (With You)» av Elvis Presley Ingvar sang seg inn i alles hjerter med sine Elvis-tolkninger, kanskje ikke så rart da at folket har plukket en ny Elvis-sang han skal få bryne seg på. Ingvar løser oppgaven med håndverksmessig trygghet. Det forhindrer ikke at det sniker seg inn noen sure toner her og der. Men han ror det i havn med personlighet og øm stemmeklang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer