Vi anmelder Idols rocka finalerunde låt for låt

Bandkveld i Idol.

ROCKEDAME: Anniken Høve har vært årets rockealibi i Idol. I kveld er hun på hjemmebane. Foto: Stella
ROCKEDAME: Anniken Høve har vært årets rockealibi i Idol. I kveld er hun på hjemmebane. Foto: StellaVis mer

Anniken Høve (29) fra Sortland synger «Uprising» (Muse)
Det er kanskje rart å påpeke at en tolkning av Muse blir hakket for teatralsk. Teatralsk og storslått rock er jo på mange måter deres virke. Når det er sagt, så løfter Anniken denne låten til store høyder i refrengene.  Hun har mye kraft, men hun blir hakket for bevrende og usikker i versene. På noen av de høye tonene blir også vibratoen litt for markant. Men dama kan synge.

Thomas S Pettersen (20) fra Fredrikstad synger «All Along The Watchtower» (Bod Dylan/Jimi Hendrix)
Thomas gjør noen kule vendinger med stemmen sin, men det begynner å bli veldig åpenbart at registeret hans er ganske begrenset. Han må kutte hjørner hele veien, selv om låten ikke krever et spesielt stort vokalspenn. Klangen hans er fortsatt helt unik, men han blir for passiv og resignert.

Chinook Lamers (16) fra Sør-Fron synger «Radioactive» (Imagine Dragons)
Det begynner å bli tydelig at det bor noe veldig bra i Chinook. Hun har en av konkurransens mest særpregede stemmer, med mange underfundige kriker og kroker å utforske. Chinook har fremdeles problemer med å treffe tonene her og der, men det gjør ikke så mye så lenge hun klarer å gi av seg selv. Det er bare å jobbe videre og tørre å tro på seg selv. Hun har allerede vist at det funker.

Tara Lill Flåten Nicolaisen (17) fra Lakselv synger «Dog Days Are Over» (Florence & The Machine)
Det er mye patos her, adskillig mer enn den vevre originalen varter opp med, selv om det er nok av denne galskapen alle snakker om der i gården også. Tara blir litt bardus, låten mister litt av den florlette snerten. Men det er pirk her, Tara står godt foran bandet og vi tror på at hun digger det.

Jesper Jenset (17) fra Molde synger «Sing» (Ed Sheeran)
Jesper skrider til banverket med stor entusiasme og smittende glød. Han takler en av årets mest irrterende låter på en overbevisende måte. Som sanger er han ikke helt der oppe, men han bruker det han har på en fornuftig og formålstjenelig måte. Man blir ikke blåst i bakken, men man får ikke vondt i ørene av Jesper heller.

Jørn Trollebø Kvalheim (23) fra Måløy synger «The Pretender» (Foo Fighters)
Jørn har funnet frem Gretch-gitaren til Dave Grohl og han har åpenbart en stor kjærlighet til det han fremfører. Grohl har en ganske vanskelig stemme å imitere, der han for det meste skriker ut sangene til blodårene tyter ut både i halsgrop og tinning. Jørn er hakket penere i tøyet og det må man ha forståelse for. Men - han løser det på sin måte og det låter kuler og krutt. På tampen får han skreket seg hes også, slik det skal være. Hatten av.

Ingvar Olsen (24) fra Kvaløya synger «Wicked Game» (Chris Isaak)
Ingvar har blitt kalt en liten Chris Isaak, så hvorfor ikke gjøre en Isaak-låt? Det kjennes kanskje noe opplagt, men ingen kan krangle med utførelsen. Det er varmt, vakkert og hjertelig fra start til slutt. Ingvar er helt klart outsideren i dette løpet, men så langt er han den som har det sterkeste uttrykket, og etter alt å dømme, det beste grepet om salen. Han kan skeie ut tonalt i de krappeste svingene, men for det meste er han inne og vel så det.

VOKSER MED OPPGAVEN: Chinook imponerer i Idol. Foto: Stella
VOKSER MED OPPGAVEN: Chinook imponerer i Idol. Foto: Stella Vis mer