Vi anmelder Idols rocka finalerunde låt for låt

Bandkveld i Idol.

ROCKEDAME: Anniken Høve har vært årets rockealibi i Idol. I kveld er hun på hjemmebane. Foto: Stella
ROCKEDAME: Anniken Høve har vært årets rockealibi i Idol. I kveld er hun på hjemmebane. Foto: Stella Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anniken Høve (29) fra Sortland synger «Uprising» (Muse) Det er kanskje rart å påpeke at en tolkning av Muse blir hakket for teatralsk. Teatralsk og storslått rock er jo på mange måter deres virke. Når det er sagt, så løfter Anniken denne låten til store høyder i refrengene.  Hun har mye kraft, men hun blir hakket for bevrende og usikker i versene. På noen av de høye tonene blir også vibratoen litt for markant. Men dama kan synge.

Thomas S Pettersen (20) fra Fredrikstad synger «All Along The Watchtower» (Bod Dylan/Jimi Hendrix) Thomas gjør noen kule vendinger med stemmen sin, men det begynner å bli veldig åpenbart at registeret hans er ganske begrenset. Han må kutte hjørner hele veien, selv om låten ikke krever et spesielt stort vokalspenn. Klangen hans er fortsatt helt unik, men han blir for passiv og resignert.

Chinook Lamers (16) fra Sør-Fron synger «Radioactive» (Imagine Dragons) Det begynner å bli tydelig at det bor noe veldig bra i Chinook. Hun har en av konkurransens mest særpregede stemmer, med mange underfundige kriker og kroker å utforske. Chinook har fremdeles problemer med å treffe tonene her og der, men det gjør ikke så mye så lenge hun klarer å gi av seg selv. Det er bare å jobbe videre og tørre å tro på seg selv. Hun har allerede vist at det funker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer