TV2 direkte: «The Voice»

Vi anmelder kveldens «The Voice» låt for låt

Det nærmer seg finale.

FØRST UTE: Agnes Stock. Foto: Robert Dreier Holand/TV2
FØRST UTE: Agnes Stock. Foto: Robert Dreier Holand/TV2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Syv deltakere gjenstår. Kun fire skal stå igjen i finalen.

Agnes Stock: «Fields of Gold» - Sting

Agnes fortsetter å gjøre inntrykk med sin vevre, vakre og innbydende stemme. Hun gjør fraseringene til sine egne og forsterker på mange måter folk-preget som er litt mer subtilit i originalen.

Det er ikke så fryktelig mye å utsette på fremførelsen, det eneste er at hun trenger å senke skuldrene litt for å virkelig ta rommet. Men; det er noe med den stemmen, altså.

August Dahl: «Seven Nation Army» - The White Stripes

Augusts opptredener handler mye om å underholde og overraske. Han er ikke den mest teknisk begavede sangeren av de deltakerne som står igjen, men han har en velrundet stemme stemme og en fin soul-snert som bærer godt.

Så kan man velge om man liker tolkningene eller ei. Å lage funky soul av denne garagerockeren blir strået for glossy og upersonlig. Den dirrende nerven til originalen forsvinner helt, og da står man igjen med et litt pregløst pub-nummer i stedet.

Elise Nærø: «Du gråte så store tåra» - Ane Brun

Noen har lettere for å finne roen enn andre. Elise klarer seg med kun en kassegitar som komp og den store stemmen som verktøy. Hun leverer fjellstøtt fra begynnelse til slutt.

Åpenbart en teknisk begavelse og en erfaren sanger som skal mye til å få ut på glattisen. Noe som også kan gjøre at man står i fare for å bli upersonlig. Ikke noe stort problem for Elise, selv om hun tok litt større sjanser med sangen i forrige runde.

Thomas Løseth: «Fix You» - Coldplay

Så var det dette med å gi velbrukte eviggrønne karakter og særpreg. «Fix You» er kanskje ikke gammel nok til å bli kalt en eviggrønn, men det har blitt tolket ganske flittig de siste årene.

Vel, vel - det er ikke noe stort problem for vår venn fra Midtnorge. Han har en skjør men samtidig fortryllende og trygg klang som klapper deg komfortabelt på ryggen. Ikke bare det - det ser ut som om han synes hver eneste frase er fantastisk gøy å synge også.

Malin Joneid Ellefsen: «Sex On Fire» - Kings of Leon

Malin har så langt utvist en solid stemmekontroll og trygghet på scenen som har løftet henne opp og frem.

Her er det derimot noe som ikke sitter helt. Versene blir noe famlende og hun krøster og vrir stemmen i retninger som ikke helt kler klangen hennes. I tillegg dukker det opp noen sure toner her og der. Hun har bra med trøkk i refrenget, men i sum blir det dessverre litt for ufokusert.

Sebastian James Hekneby «Sign of the Times» - Harry Styles

Kult låtvalg av Sebastian og som vanlig løser han det på sin egen måte. Han har en inderlighet som av og til kan tippe over i det vel affekterte. Men han klarer som regel å holde seg på bakken.

Igjen ikke den mest tekniske i dette heatet, men uten tvil en av de mest særpregede. Og i bunn og grunn er jo det noe av det aller viktigste om man skal ha et liv som sanger.

Andrea Santiago: «Set Fire to the Rain» - Adele

For sin unge alder har Andrea en imponerende velutviklet stemme. Det er mye lungekapasitet som kreves i denne sangen. Og selv om hun ikke har den samme fylden og trøkket til opphavsdamen, gjør hun absolutt ikke skam på låten.

Hun går på med masser av energi og pågangsmot, noe som betaler seg fra første tone. Det gjelder å trykke på de riktige knappene og det er ingen tvil om at Andrea traff nerven i sangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer