Anmeldelse: «Maskorama» - NRK

Vi anmelder «Maskorama» låt for låt

Halvveis i konkurransen.

DOBBEL DOSE: I kveld skal de fem gjenværende deltakerne synge to låter hver. Siste innslag er en låt fra en film de digger. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK
DOBBEL DOSE: I kveld skal de fem gjenværende deltakerne synge to låter hver. Siste innslag er en låt fra en film de digger. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: I kveld var det Enhjørningen som måtte forlate «Maskorama». Bak Enhjørningmaska var det artisten Inger Lise Rypdal som skjulte seg. Da gjenstår det fire ukjente deltakere å avsløre. Vi anmeldte maskegjengens fremføringer.

Vi anmelder «Maskorama» låt for låt

Trollet: «Uptown Funk» (Mark Randon, Bruno Mars)

Bruno Mars er et fyrverkeri av en artist, det burde legge til rette for en eksplosiv opptreden fra Trollet. Det svinger fint her også, men prestasjonen sitter ikke like godt i mellomgulvet som det Trollet har hatt for vane å levere så langt. Kanskje det er dansingen, som for øvrig er upåklagelig, som stikker av med fokuset? Litt bakpå her, altså.

Vi anmelder «Maskorama» låt for låt

Ravnen: «Bad Guy» (Billie Eilish)

Ravnen serverer kul minimalisme i kveldens første låt. Det kler den fjærkledde skapningen med den dunkle og mystiske fremtoningen veldig godt. Langt bedre enn forrige gang, for å si det sånn. Jeg betviler fortsatt at det er en profesjonell sanger som skjuler seg bak de tindrende «øynene», det kommer noen sure toner her og der, men når hen server «duh» på en så kledelig arrogant måte, er det bare å bukke og takke pent.

Vi anmelder «Maskorama» låt for låt

Vikingen: «Vi er perfekt men verden er ikke det» (Cezinando)

Viking kjemper seg videre. Forrige gang leverte krigeren sin beste prestasjon så langt. Å gi seg i kast med denne Cezinando-perlen er ingen enkel jobb. Spesielt når det gjelder det rytmiske. Det blir noe famlende innledningsvis, men Vikingen vet å levere myke og delikate refrenger. Så også denne gangen. Hadde den bare klart å levere hele pakken.

Vi anmelder «Maskorama» låt for låt

Elgen: «Take Me Out» (Franz Ferdinand)

Ugh, Elgen har stått for noen virkelig gode låtvalg så langt. På sett og vis også denne gangen. Hadde Skogens Konge bare klart å synge låta skikkelig. Det blir mye fokus på å få den riktige britiske aksenten, og dessverre alt for lite på å synge reint. Her var det mye opp og ned og at og fram og lite som treffer tonalt sett. Refrenget er ikke så ille, men det blir i sum for pinglete. Og det kan ikke en stolt elg være bekjent av. Det poseres med gitar og det er mye attityde på gang, men det når ikke ut av skogholtet denne gangen.

Vi anmelder «Maskorama» låt for låt

Enhjørningen: «Girl on Fire» (Alicia Keys)

Hør på Enhjørningen da. Nå snakker vi soulsnert med kul knekk i stemmen. Sangen kler stemmeklangen utmerket og det låter energisk og overbevisende fra første spadetak. Et meget heldig låtvalg fra fabeldyret, rett og slett. Det høres ut som det skorter litt på rutinen, men her er det innsatsen og helheten som teller. Godt levert og den beste fremføringen så langt i kveld.

Vi anmelder «Maskorama» låt for låt

Ravnen: «Happy (Pharell) »– Fra filmen «Grusomme meg 2»

Ravnen mener selv at denne låten passer lynnet hennes bedre. Den om det. Det ble i alle fall ikke like magisk som på forrige opptreden. Det blir noe flatt over det hele. Det er en vanskelig låt å få til å svinge med mindre man har kontroll på timingen og de små nyansene. Helt OK fremføring sangmessig, men aldri spesielt bevegende.

Vi anmelder «Maskorama» låt for låt

Trollet: «Never Enough» (Loren Allred) – Fra filmen «The Greatest Showman»

Da var vi tilbake der vi skal være. Her får Trollet skinne som det fortryllende vesenet det virkelig er. For en stemme og for en formidlingsevne. Nydelig avlevert, gåsehudvakkert og alt det der. Vi trenger ikke mase så fryktelig mye mer om det. Det som er sikkert er at det er ingen som ikke har mye erfaring i bagasjen som hadde våget seg på en svenneprøve av dette kaliberet.

Vi anmelder «Maskorama» låt for låt

Elgen: «Party Rock Anthem» (LMFAO) – Fra filmen «21. Jump Street»

Med et fotarbeid av dette kaliberet kan man tilgi det aller meste. For en danseløve denne elgen viser seg å være. Sangen sitter også langt bedre enn tidligere på kvelden. Her er det fyrverkeri, autotune og partystemning til sola går ned. Innslaget viser også at Elgen ikke låser seg i en musikalsk retning. Det er en god ting. Kveldens beste shownummer.

Vi anmelder «Maskorama» låt for låt

Enhjørningen: «Where do I Begin» (Regine Valesquez) – Fra filmen «Love Story»

Enhjørning er kanskje konkurransens mest gåtefulle deltaker. Skapningen har gått fra å være medium traust til ganske så besnærende. Mest på grunn av den spesielle og karakteristiske stemmen og de noe uten for stien låtvalgene. Det er noe uutgrunnelig vakkert her som man slettes ikke skal kimse av. Det finnes ting å pirke i, men det er ikke noe poeng å gjøre det.

Vi anmelder «Maskorama» låt for låt

Vikingen: «Can't stop the Feeling!» (Justin Timberlake) – Fra filmen «Trolls»

Det er denne stemmen da. Det har blitt sagt det til det kjedsommelige allerede, men den kler altså elektronisk baserte pop-låter veldig bra. Så også her, men så er det noe med teknikken som ikke matcher klangen helt. Vikingen er ikke helt tapt bak en stol, men når heller ikke opp til de beste i denne konkurransen. Karakter er vel et nøkkelord her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer