MGP 2020

Vi anmelder MGP låt for låt

Første delfinale er i gang.

KVELDENS KLART BESTE: Raylee havnet i gullduell med Lisa Børud, og bør trekke det lengste strået og gå til finalen neste måned. Foto: NRK
KVELDENS KLART BESTE: Raylee havnet i gullduell med Lisa Børud, og bør trekke det lengste strået og gå til finalen neste måned. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fire artister fra Sørlandet konkurrerer om én billett til den norske Melodi Grand Prix-finalen. Vi anmelder låtene, framføringen og showet i den første av fem delfinaler. Sondrey skal også vise seg med låta «Take My Time», men han er blant de direktekvalifiserte til finalen i Trondheim 15. februar.

I første duellrunde møtes Geirmund Hansen og Lisa Børud. Én av dem går videre til gullfinalen. I den andre duellenrunden møter Kim Rysstad motstanderen Raylee. Vinneren mellom dem går til gullfinalen. I gullduellen er det et rent kvinneoppgjør, Lisa mot Raylee.

Geirmund Hansen: «Come Alive»
Tekst og melodi: Eric Lumiere, Jonas H Jensen, Niklas Rosstöm

DELFINALE 1: Geirmund. Foto: NRK
DELFINALE 1: Geirmund. Foto: NRK Vis mer

Voldsomme stemmninger slynges ut i eteren fra første artist ut, Geirmund. Den drives framover med trommer og paukepisking. Den framstår noe flat, og gjør seg selv mer dyster enn strengt tatt nødvendig. Han er vokalsikker, men dette blir for depressivt og baktungt - som gir meg hangover allerede før festen begynner.
Geirmund Hansen (31) er fra Stavanger, flyttet til Kristiansand i 2013, samme år som han deltok i «The Voice».

Lisa Børud: «Talking About Us»
Tekst og melodi: Jimmy Jansson, Anderz Wrethov, Maia Wright, Laurell Barker

DELFINALE 1: Lisa Børud. Foto: NRK
DELFINALE 1: Lisa Børud. Foto: NRK Vis mer

Lisa Børud bommer litt på de lave tonene, i den forstand at hun ikke har styrke nok i de lave stemmepartiene. Det er mer fart her enn i Geirmund åpning. «Talking About Us» blir som et såpestykke som sklir mellom fingrene, etterlater seg en god duft, men ellers svært lite. Anonymt og lett fordøyelig.
23 år gamle Lisa Børud har tidligeree vist at hun har en god stemme, men her blir det for slapt, seigt og anonymt. Låta i seg selv er heller ingen stor hit.

Kim Rysstad: «Rainbow»
Tekst og melodi: Knut Bjørnar Asphol

DELFINALE 1: Kim Rysstad. Foto: NRK
DELFINALE 1: Kim Rysstad. Foto: NRK Vis mer

Kim Rysstad skulle være kveldens artist med overlegen best stemmeprakt, derfor overraskes jeg over det slappe anslaget i åpningen. Han har en låt der James Bond svever rundt i skyggene. I versene sliter han, men når låta folder seg ut i refrenget, blomstrer sangeren og artisten. Jeg er faktisk en smule skuffet, for forventningene til supervokalisten fra «Stjernekamp» innfrir ikke. Melodien er ok, den.
Kim Rysstad (38) fra Valle i Setesdal kan bedre i slike store ballader.

Raylee: «Wild»
Tekst og melodi: Andreas Stone, Anderz Wrethov og Laurell Barker

DELFINALE 1: Raylee. Foto: NRK
DELFINALE 1: Raylee. Foto: NRK Vis mer

Endelig litt fest og fyrverkeri i MGP. For det er jo dette det handler om i dette sirkuset. Ikke bare musikalsk, for Raylee framstår i et smule dristig i et antrekk som kan minne om et litt sexy undertøy. Men hvorfor ikke, for MGP handler også om glitter og stas og lettkledde artister. Raylee har til tross for sine 22 år, ti års fartstid som artist - og hun ter seg selvsikkert på scenen. Stemmen fungerer også, kveldens beste så langt. «Wild» gir groovy og deilige vibber i retning Shakira og Jennifer Lopez, som inviterer oss til strandparty.

Sondrey: «Take My Time»
Tekst og melodi: Ola Frøyen, Eric Lumiere og Terhi Pippuri.

DELFINALE 1: Sondrey. Foto: NRK
DELFINALE 1: Sondrey. Foto: NRK Vis mer

Sondrey har kort tid gjort artistiske kvantesteg, siden han gikk gradene i «Stjernekamp» i fjor. Der viste han stor utvikling fra lørdag til lørdag. Sondreys «Take My Time» er en lettlikt R & B og soul-låt som spretter lekent framover. Men selv om Sondrey er kveldens beste vokalist, har han ikke den beste melodien å bringe til MGP-torget.
Men det er mye musikalitet og fine bevegelser her, så vi ønsker 25-åringen Sondre Mulongo Nystrøm god tur videre til finalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer