Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

MGP 2020

Vi anmelder MGP låt for låt

Fra terningkast 1 til 5: her er anmeldelsene. Magnus Bokn gikk videre til finalen om to uker.

GÅR VIDERE: Magnus Bokn er Dagbladets favoritt i denne delfinalen. Skal han gå videre til finalen om to uker - han slo Oda Evjen Gjøvåg og er hvertfall videre til gullfinalen? Foto: NRK
GÅR VIDERE: Magnus Bokn er Dagbladets favoritt i denne delfinalen. Skal han gå videre til finalen om to uker - han slo Oda Evjen Gjøvåg og er hvertfall videre til gullfinalen? Foto: NRK Vis mer

I kveld er det fire delfinalister fra Vest-Norge som skal i ilden. Disse er Hege Bjerkreim, Magnus Bokn, trioen Nordic Tenors og Oda Evjen Gjøvåg. Magnus Bokn er den blant ukas fire artister som er mest strømmet - og den som ligger øverst på bookingbyråenes liste til å gå videre.

BUNAD: Bunadskledde programleder, fra v. Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase. Foto: NRK
BUNAD: Bunadskledde programleder, fra v. Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase. Foto: NRK Vis mer

Vi får også høre Ulrikke Brandstorp og «Attention», som hun har vært med å skrive sammen med etablerte Christian Ingebrigtsen og Kjetil Mørland. Sarpsborg-kvinnen er garantert finaleplass i hovedfinalen lørdag 15. februar i Trondheim Spektrum. Neste uke er det Nord-Norge som skal i ilden, og da skal alle ti deltakere være klar.

Magnus Bokn: «Over The Sea»
Tekst og melodi: Alexander Rybak, Joakim With Steen og Magnus Bokn.

DELFINALE 4: Magnus Bokn. Foto: NRK
DELFINALE 4: Magnus Bokn. Foto: NRK Vis mer

Dette er låta vi mener er best denne uka. Magnus Bokn, kjent fra «The Voice» og «Idol». Dessuten er selve melodien den ubestridt beste blant de fire fra Vestlandet. Der er signert Alexander Rybak og Joakim With Steen, to kjente herrer i MGP-sammenheng. Magnus er også den blant ukas fire artister som er mest strømmet - og den som ligger øverst på bookingbyråenens liste til å gå av med seieren. Han presenterer bidraget med all enkelthet - litt som en proletar fra 30-åra. Litt traust show, som bør spisses litt dersom han går videre. Hva med å legge låten litt høyere i toneleie - da ville stemmen kommet bedre til sin rett. Litt skuffende vokal, Magnus.

Oda Loves You: «Love Who We Love»
Tekst og melodi: Magnus Bertelsen og Oda Evjen Gjøvåg.

DELFINALE 4: Oda Evjen Gjøvåg. Foto: NRK
DELFINALE 4: Oda Evjen Gjøvåg. Foto: NRK Vis mer

Oda Evjen Gjøvåg har kveldens beste show og dårligste låt. Den er påtrengende, enerverende og i mine øreganger direkte plagsom - et skvalder som heller skulle vært politianmeldt snarere enn musikkanmeldt. Artistnavnet Oda Loves You er gjenspeiler hennes ønske om å spre kjærlighet gjennom musikken - spar meg. «Love Who We Love» er en låt som aldri kommer i gang. Hun synger rent, men ikke imponerende. Her er det fine og fjonge MGP-damer, dansere og action, som drar totalen noe opp. Likevel - dette er tafatt og dølt, repeterende og kjedelig.

Nordic Tenors: «In A Special Place»
Tekst og melodi: Einar Kristiansen Five og Jan-Tore Saltnes.

DELFINALE 4: Nordic Tenors. Foto: NRK
DELFINALE 4: Nordic Tenors. Foto: NRK Vis mer

Gud, se til meg i nåde. Tenorene Sveinung Hølmebakk, Jan-Tore Saltnes og Roald Haarrvkan kan synge, det er ikke det. Det er vel mer min allergi mot musikalsjangeren som slår inn her. Musikaler hører hjemme på Broadway eller i en overdådig Disney-film, ikke i MGP. De tre herrene synger storslagent, det er sant - men så pyntelig og pent, at nerven og potensen uteblir. Hvor blir det av balletaket som presser sevjen inn i dette glossy og patetiske sangeventyret. Dette er ikke magi, men grunnstøting.

Hege Bjerk: «Pang»
Tekst og melodi: Martin Bjerkreim, Trygve Stakkeland og Hege Bjerkreim.

DELFINALE 4: Hege Bjerkreim. Foto: NRK
DELFINALE 4: Hege Bjerkreim. Foto: NRK Vis mer

Hege Bjerkreim er et hyggelig, nytt bekjentskap - selv hun ikke oppleves som en artist som skal fylle noe som helst vakuum. «Pang» er kveldens eneste med norsk tekst, en musikken luftig og drømmende elektropop, med beats og strykere. Temaet er alvorlig, ikke det vi vanligvis forbinder med MGP. Veldig stillestående i verset, mens i refrenget er det mer liv. Musikken har den samme uroen som teksten, som handler om angst og uro. Godkjent, men neppe noe vi skal sende til MGP-finalen.

Ulrikke Brandstorp: «Attention»
Tekst og melodi: Christian Ingebrigtsen, Kjetil Mørland og Ulrikke Brandstorp.

DELFINALE 4: Ulrikke Brandstorp. Foto: NRK
DELFINALE 4: Ulrikke Brandstorp. Foto: NRK Vis mer

Ulrikke har en stemme som funkler og glitrer. For en stemmeprakt! Som siste artist ut, er hun den som stråler og byr på den beste vokalprestasjonen. Låta er er inn til beinet solid, og vil sanke mange poeng om to uker når det står om landfinalen. Et solid låtskriverteam står bak denne: Christian Ingebrigtsen, Kjetil Mørland og Ulrikke Brandstorp. Sistnevnte er allerede blitt en etablert artist, og «Attention» er utsøkt med en fin melodi med et flortynt og lett arrangement og sterk produksjon. Dette er storslaget - en låt vi trygt kan sende til den europeiske finalen i Nederland om fire måneder.

I BUNADSSTAS: Programledernen Kåre Magnus Bergh (fra v), Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase hadde ikledd seg bunad fra Vestlandet i kveldens fjerde, og neste siste MGP-delfinale. Foto: NRK
I BUNADSSTAS: Programledernen Kåre Magnus Bergh (fra v), Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase hadde ikledd seg bunad fra Vestlandet i kveldens fjerde, og neste siste MGP-delfinale. Foto: NRK Vis mer